Говорить тезами Кремля: Савченко озвучила скандальну заяву щодо миротворчої місії на Донбасі (відео)

На думку нардепа, введення миротворчого контингенту ООН на окупованих територіях Україні не вигідно.

Надія Савченко. Фото:скрін відео

Позафракційний народний депутат Надія Савченко заявила, що Україні не вигідно введення миротворчої місії Організації об'єднаних націй на Донбас. Про це вона заявила в ефірі програми "Перші про головне. Коментарі" на телеканалі ZIK, зазначають Патріоти України.

"На жаль, Росія є однією з країн, яка в ООН має право вето. Також ми бачимо, що ЄС не розуміє ментальних тонкощів по Білорусі та Казахстану з боку Росії. Тому що вона спирається на законодавство і чітко визначені позиції в світі", - заявила вона

Світ, за її словами, вважає, що Білорусь є незалежною державою від РФ. При цьому має асоціативний союз, як Казахстан з Росією. Савченко додала, що існує ряд інших країн, які також можна називати правою чи лівою рукою Кремля.

"Тому, якщо Росія наполягатиме на тому, що миротворча місія в Україні буде можлива тільки з введенням, наприклад, білоруських чи казахських військ, то, я думаю, ООН на це має піти", - зазначила нардеп.

На думку Савченко, не можна обійти й той фактор, що Україні можуть "нав'язати правила гри" під "подвійними стандартами".

"Давайте згадаємо, коли президент (України Петро Порошенко. - Ред.) на зустрічі з нашими європейськими колегами говорив про те, що Мінські угоди на 95% виконані. А в Україні він говорив про зворотне, мовляв Мінські угоди не виконуються. Далі Порошенко говорив , що МВФ нам не диктує закони. Але кожен раз, коли ми голосуємо за рішення в парламенті, то чуємо, що цього вимагає МВФ. Тому потрібно з'ясувати, коли президент перестане вести подвійну гру, і Україна почне вигравати свої чіткі позиції", - сказала Савченко.

Вона заявила, що країна програватиме. "А поки, на жаль, ми будемо програвати, тому що нам нав'язаний варіант, який Росія лобіюватиме, тому введення миротворчої місії нам не вигідно", - резюмувала Савченко.

На це політолог Олексій Голобуцький написав на своїй сторінці в Facebook, що народний депутат навіть не прикриває тези Кремля.

"Навіть не намагається маскувати якось тези з Кремля. Ось кому миротворці точно не вигідні, так це Путіну і твоєму прямому господареві Медведчуку. Але ми і так в курсі їх позиції", - зазначив він.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...