ГПУ допитала Парасюка

Депутат вважає, що до ВР можуть внести подання на його затримання.

Володимир Парасюк у Генпрокуратурі перечитує свої покази, дані ним на допиті перед тим, як підписати їх. Фото: Facebook

Генеральна прокуратура допитала позафракційного депутата Верховної Ради Володимира Парасюка. Близько 13:00 він разом зі своїм адвокатом Ігорем Черезовим вийшов з будівлі Головного слідчого управління Генпрокуратури в Києві. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"На всі питання слідчого Володимир відповів", - заявив адвокат. За його словами, Парасюк на даний момент у всіх кримінальних виробництвах фігурує як свідок.

Сам Парасюк сказав виданню, що Генпрокуратура має намір ще раз допитати його і його помічників 27 листопада.

Сам Парасюк повідомив, що його допитували у одній справі. "Викликали сьогодні на допит, сказали, що по 4 справах, допитували по одній. Питали по питаннях, що я нібито викрав якусь людину - у Львівській області правцівника СБУ", - сказав він.

"У мене є чотири справи - дві справи стосовно суду Корбана, що я тиснув на суд, вдарив прокурора на суді, потім, що викрав людину і цей інцидент, що стався на комітеті. Але я дізнався, що є справа, якої я не знаю. Зайшов прокурор і проговорився, що до мене прийде повістка", - сказав Парасюк.

Він вважає, що до ВР можуть внести подання на його затримання.

"Загрожує це поданням (на зняття недоторканості). Сьогодні зранку мені подзвонили колеги, сказали, що сьогодні має бути подання у ВР, тобто після того, як дам покази. Дзвонили колеги депутати, яких я не можу назвати, але очевидно хотіли налякати", - сказав Парасюк.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура вважає, що повідомлення про підозру депутату Парасюку у нанесенні тілесних ушкоджень заступнику начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ Василю Пісному залежить від медичного висновку за нанесеними йому травмами.

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...

Треба закрити небо: Пісторіус попросив Швейцарію передати Україні Patriot

середа, 8 травень 2024, 17:44

Німеччина виступила з ініціативою щодо зміцнення протиповітряної оборони України. Так, нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попросив свою швейцарську колегу Віолу Амхерд поставити Києву систему Patriot. Однак переговори явно не привели н...