ГПУ набрала розгін: Луценко готує подання на трьох нардепів з БПП - ЗМІ

Генпрокурор має намір позбавити недоторканності та притягти до відповідальності Михайла Довбенка, Геннадія Чекіту та Давида Макар’яна.

ГПУ готує подання на трьох нардепів з БПП. Ілюстрація:kievvlast.com.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко готує подання на притягнення до кримінальної відповідальності трьох народних депутатів від фракції БПП. Про це повідомило джерело видання Інформатор у Державній фіскальній службі, передають Патріоти України.

“В генерального прокурора готують подання на позбавлення недоторканності та притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів від фракції Блоку Порошенка Михайла Довбенка, Геннадія Чекіту та Давида Макар’яна“, – сказано в повідомленні.

Юрій Луценко та Михайло Довбенко на зустрічі з виборцями.

Інсайдер зауважує, що наразі перевіряються електронні декларації депутатів і по трьох фігурантах вже знайдені суттєві порушення щодо несплати податків та приховування інформації.

Геннадій Чекіта

“Довбенко та Чекіта внесли в декларацію активи та грошові кошти, по яких не було сплачено податки.

Макар’ян у своїй декларації не вніс дані про підприємство, яке по факту належить депутату”, – повідомило джерело.

Давид Макар'ян

“Подання на цих депутатів з’явиться найближчим часом, а вноситися до парламенту буде після узгодження технічних моментів”, – резюмував інсайдер.

8 і 9 лютого 2017 року Солом’янський суд Києва заарештував чотирьох підозрюваних у розкраданні 30 мільйонів гривень ДП «НАЕК «Енергоатом», а народний депутат Давид Макар’ян клопотав до суду про взяття на поруки ключового підозрюваного.

Геннадій Чекіта в свою чергу потрапив в список депутатів-мільйонерів, які отримують компенсацію від держави за оренду житла.


Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...