"ГПУ повинна довести до кінця старі справи. Головною з них є справа Януковича": Луценко провів зустріч з конгресменами США (відео)

Також Генпрокурор підкреслив, що пріоритетами діяльності ГПУ є залучення до відповідальності не тільки чиновників, а й виконавців злочинних наказів всіх рівнів.

Юрій Луценко на зустрічі з представниками Конгресу США. Фото: скрін відео

Генеральний прокурор України Юрій Луценко підтримує передачу функцій прокуратури щодо здійснення слідства Національному антикорупційному бюро і Державному бюро розслідувань. Про це він заявив на зустрічі з представниками конгресу США на чолі з головою комісії палати представників "Партнерство за демократію" Пітером Роскамом, передають Патріоти Україниз посиланням на прес-службу ГПУ.

"У той же час ГПУ повинна довести до кінця старі справи. Головною з них є справа колишнього Президента України Віктора Януковича", - сказав Луценко.

Він підкреслив, що пріоритетами діяльності ГПУ є залучення до відповідальності не тільки чиновників, а й виконавців злочинних наказів всіх рівнів.

При цьому керівник Генпрокуратури висловив переконаність в необхідності однакового підходу до розслідування злочинів, скоєних як колишніми, так і нинішніми представниками влади.

"Завдання - не покарати тільки якомога більшу кількість колишніх високопоставлених чиновників, а навпаки - притягнути до відповідальності значну кількість організованих злочинних угруповань, які вчиняють розкрадання", - підкреслив він.

Луценко також поінформував американських колег про хід і основні цілі реформування органів прокуратури України. Він акцентував увагу на кадрове оновлення ГПУ шляхом призначення нових заступників Генпрокурора та молодих керівників середньої ланки, які раніше не працювали в прокуратурі.

У той же час, на думку глави ГПУ, повинні бути збережені призначення в системі слідчих підрозділів, оскільки перед ними "одночасно стоїть завдання як зламати систему, так і дати результат по покаранню мафії".

У РНБО відреагували на повідомлення, що 3-тя штурмова бригада ЗСУ відмовилась виконати наказ Сирського зупинити прорив фронту під Очеретиним"

четвер, 2 травень 2024, 10:00

За повідомленням Центру протидії дезінформації при РНБО України, 2 травня російська пропаганда запустила 2 фейки. Фейк: Зрадник України Прозоров заявив: "Трагедія в Одесі 2 травня 2014 року була чітко спланованою операцією, а не трагічним збігом обстав...