Грім серед ясного неба: Мінфін США наважився звинуватити Путіна у корупції

Російський президент має велику підготовку і практику того, як маскувати своє фактичне багатство, впевнений представник Мінфіну США.

Путін вміє маскувати своє багатство. Ілюстрація:www.elekt.org.ua

Міністерство фінансів США вперше прямо звинуватило президента Росії Володимира Путіна в корупції. Про те, що уряд США знає про корумпованість Путіна протягом "багатьох, багатьох років" заявив журналістам BBC представник Міністерства фінансів США з питань тероризму і фінансової розвідки Адам Шубін. Про це пише сайт Новое время, інформують Патріоти України.

Як зазначає видання, хоча уряд США вже ввів санкції проти помічників Путіна, це перше пряме звинувачення в корупції президента Росії.

"Ми бачили, як він збагачує своїх друзів, своїх близьких союзників,і маргіналізацію тих, кого він не сприймає як друзів, за допомогою використання державних активів. Він використовує енергетичне багатство Росії через державні контракти, які він укладає з тими, хто, як він вважає, буде служити йому, і з яких виключає тих, хто цього не робитиме. Для мене, це картина корупції", - заявив Шубін.

Хоча Шубін не став коментувати таємну доповідь ЦРУ від 2007 року, у якій багатство Путіна оцінювалося у $40 мільярдів, він визнав, що президент РФ накопичує таємні статки.

"Він нібито отримує державну зарплатню, щось близько $110 тисяч на рік. Це не точний обсяг багатства цієї людини. Він має велику підготовку і практику того, як маскувати своє фактичне багатство", - зазначив Шубін.

Як зазначає видання, Кремль відкидає такі звинувачення, а у 2008 році Путін особисто заперечував, що є найбагатшою людиною у Європі.

Однак журналісти BBC посилаються на деякі джерела у Росії, які мають інформацію про секретні статки Путіна з перших рук.

Зокрема, Дмитро Скарга, який запускав державне морське пароплавство Совкомфлот стверджує, що курирував передачу Путіну яхти Олімпія вартістю $35 мільйонів, довжина якої складає 57 метрів.

Яхту подарував Путіну російський мільярдер Роман Абрамович. "Це факт, що пан Абрамович через свого співробітника, передав яхту Путіну", - заявив Скарга.

"Я був на борту цієї яхти в кінці березня 2002 року, в Амстердамі. І був представник Абрамовича ... Він сказав, що Роман є власником цієї яхти", - додав він.

Олімпію передали Путіну через офшорну компанію, яхту приховують, тому що вона належить особисто Володимиру Путіну, а не державі.

Водночас адвокати Абрамовича заявляють, що інформація про передачу яхти президенту РФ - спекуляції і чутки. Сам президент Росії відмовився давати інтерв'ю журналістам BBC

Ухилянтів повернуть назад? Литва може відмовити в наданні посвідки на проживання чоловікам з України

середа, 8 травень 2024, 10:50

Литва може відмовити в наданні посвідки на проживання чоловікам з України. Зокрема, якщо Київ доведе, що вони відхиляються від військової служби. Про це заявила прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте. "Ми не будемо організовувати депортацію або шукати ...

Новий поворот: Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства

середа, 8 травень 2024, 9:59

Олігарху Ігорю Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства директора однієї з юридичних компаній. Дослівно: "За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора відомому бізнесмену, підозрюваному в легалізації майна, от...