"Гроші Абрамовича, Усманова, Шувалова - в Англії. Їх буде заморожено найближчими днями", - Піонтковський

Останньою краплею для Терези Мей стало отруєння в англійському Солсбері колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля.

Андрій Піонтковський. Фото: 24 канал.

Російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський вважає, що Великобританія може заморозити рахунки російських олігархів найближчими днями. Про це він заявив в ефірі програми "БАЦМАН" головного редактора видання "ГОРДОН" Олесі Бацман на каналі"112 Україна", передають Патріоти України.

"В Англії чудовий букет, імовірно, навіть разючіші імена, ніж в Америці. Основні гроші [Романа] Абрамовича, найближчої до Путіна людини, Усманова (російський мільярдер Алішер Усманов. – ред.), першого віце-прем'єра Шувалова (віце-прем'єр-міністр РФ Ігор Шувалов. – ред.) – там", – зазначив політолог.

Піонтковський уважає, що ці люди не увійшли до американського санкційного списку, тому що Вашингтон вирішив залишити їх Лондону. "Тереза Мей (прем'єр-міністр Великобританії. - ред.) сказала: "Залиште їх мені, хлопці!" Ті санкції, про які ми говоримо, – це дуже прості технологічні речі. Заморожування і конфіскація", – пояснив він. За словами Піонтковського, останньою краплею стало отруєння в англійському Солсбері колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля 4 березня. "Наступного ж дня Тереза Мей з'явилася у Палаті громад і нарешті вимовила ту кодову фразу, якої ми домагалися від Заходу стільки років: "Англія не місце для відмивання грошей злочинної російської еліти". Після цього виступив Борис Джонсон (міністр закордонних справ Великобританії. – ред.), дуже правильно сказав, що заморожування і конфіскація цих $500 млрд – це не питання політики", – розповів політолог.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...