Гроші на реформу прокуратури в Україні, виділені США та ЄС, вкрали, проводиться слідство, - ГПУ

Генеральна прокуратура відкриє кримінальне провадження за фактом розкрадання 2,2 мільйона доларів, виділених США та ЄС на реформу органів прокуратури.

В. Куценко: Гроші на реформу прокуратури вкрали. Фото: ru.golos.ua.

Прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко заявив сьогодні на брифінгу в Києві, що гроші на реформу прокуратури в Україні, виділені США і ЄС, вкрали. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Він зазначив, що до ГПУ надійшло звернення народних депутатів України, які зацікавилися питанням використання грошей, які було спрямовано до України американськими, європейськими партнерами для проведення реформ органів прокуратури.

«Аналогічне звернення від близько 50 народних депутатів було спрямоване до Сенату США, окремим сенаторам, і тепер, додавши копії цих документів, вони прийшли до нас. Прокуратурою проводились певні перевірки, й у нас достатньо питань все ж таки, де поділись кошти, які виділялись нашими закордонними партнерами на реформу прокуратури, але на наші офіційні рахунки не надійшли», - заявив Куценко.

«У зв’язку із надходженням звернення народних депутатів України інформація, викладена в ньому, буде внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань і фактично дасть старт певному серйозному розслідуванню, в рамках якого однозначно будуть допитані, в тому числі, працівники прокуратури і високопосадовці нашої структури, які відповідали за реформи, для того, щоб пояснити де гроші», - додав прокурор.

Він зазначив, що "це питання резонує, суспільство цікавить, де ці гроші".

За словами Куценка, є підстави попередньо говорити про правопорушення, передбачене ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

«Поки ми нікого не звинувачуємо... Мова йде про різні суми, одна сума – близько 200 тисяч доларів, інша – близько 2 мільйонів доларів», - уточнив прокурор. Куценко нагадав, що реформа прокуратури проходила минулого року.


"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...