"Грубое нарушение норм международного права": Російський омбудсмен поскаржиться в ООН через відмову Заходу видавати кримчанам візи

Як відомо, США, Канада і країни Євросоюзу не видають візи кримчанам за закордонними паспортами РФ, оскільки не визнають владу Росії над анексованим нею півостровом.

Тетяна Москалькова. Фото:BBC.com

Уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова має намір звернутися в ООН і Раду Європи з приводу того, що країни ЄС, США і Канада відмовляють мешканцям тимчасово окупованого Криму у видачі віз за закордонними паспортами держави-агресора. Про це повідомляє рупор кремлівської пропаганди ТАСС, передають Патріоти України.

"Я буду звертатися до генсека ООН з цього питання і до Ради Європи, тому що така поразка в правах абсолютно незаконна, аморальна і необгрунтована", - заявила російський омбудсмен.

Ситуацію з невидачею віз кримчанам Москалькова назвала "грубим порушенням міжнародних норм права, пов'язаних зі свободою пересування громадян".

"Я постійно ставлю це питання на зустрічах з послами, на зустрічах з міжнародними організаціями. На жаль, я поки не знаходжу розуміння", - поскаржилася вона.

Як відомо, США, Канада і країни Євросоюзу не видають візи кримчанам за закордонними паспортами РФ, оскільки не визнають владу Росії над анексованим нею півостровом.

3 листопада 2017 року повідомлялося, що Австрія відмовила у видачі віз трьом представникам російських пропагандистських ЗМІ з Криму, які хотіли потрапити на нараду ОБСЄ у Відні.

У квітні 2017 го в ЄС повідомили, що жителі ОРДЛО і окупованого Криму, які мають видані Україною біометричні паспорти, зможуть скористатися безвізовим режимом з Євросоюзом без додаткових умов.

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...