Гучні скандали - не завада: Ніколя Саркозі знову збирається у президенти Франції

Заради цього йому навіть довелося відмовитися від лідерства у власній партії.

Ніколя Саркозі. Фото: ЖЖ

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі заявив, що знову претендуватиме на вищий пост своєї країни, повідомляють Патріоти України.

Так, у суботу, 2 липня, політик сказав, що йде у відставку в якості глави консервативної партії заради президентської кампанії і планує балотуватися на пост глави держави на виборах 2017 року у Франції.

Як відомо, головний конкурент Саркозі, колишній прем'єр-міністр Ален Жюппе розкритикував "плутанину між Ніколя Саркозі, президентом партії, і Ніколя Саркозі, кандидатом у виборчій кампанії на праймеріз".

Так, Саркозі не зміг би брати участі в президентських праймеріз, якщо залишався б головою партії. Він має піти у відставку за два тижні до закінчення терміну подачі заявок, який припадає на 9 вересня.

"Ця національна рада буде останньою за моєї участі як глави республіканців", - сказав він на засіданні партії, закликаючи до чесної боротьби між потенційними кандидатами на пост президента Франції.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...