І кулю в лоб теж не хоче: Яценюк не розуміє, навіщо йому залишати пост прем'єра

Голова уряду бачить тільки позитивні результати власної діяльності.

Арсеній Яценюк. Фото: 062.ua.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що він успішно втілює в життя коаліційну угоду і свої обов'язки, тому не розуміє, навіщо йому йти у відставку. Про це Яценюк заговорив на підсумковій прес-конференції, передають Патріоти України з посиланням на Диалог.

За його словами, протягом останніх 22-х місяців всі випади вчиняються на виконавчу гілку влади, а також персонально на прем'єра. Арсеній Яценюк заявив, що це нормально, і називається політикою і політичною боротьбою.

Яценюк задався риторичними питаннями - чи тому відставка, що Україна більше не залежить від Росії по газу, або ж через те, що уряд списав борги на суму 15 млрд, або за введені проти Росії санкції та поповнення бюджету на 40%, за збільшення фінансування армії до 113 млрд. або за те, що субсидія була дана на 5,2 млн.?

Прем'єр оголосив, що, якщо коаліція вважає, що він не виконує коаліційну угоду, то він може піти у відставку. Яценюк додав, що виконує підписаний договір з коаліцією, а якщо вона вирішує, що даний прем'єр не відповідає вимогам, поставленим коаліцією - до залу, голосування, нової коаліції, нового уряду. За словами прем'єра, він з честю і гідністю передасть управління виконавчою владою новому парламенту, однак, свою роботу закінчить.

"Ми ж сформували коаліцію на базі 5 фракцій. Якщо буде прийнято рішення про відставку Кабміну, то це означатиме невиконання коаліційної угоди", - додав Яценюк. Також він заявив, що у разі невиконання коаліційної угоди той, хто взяв на себе відповідальність за відставку Кабміну, формує нову коаліцію і новий парламент, або країна йде на дострокові вибори і підкреслив, що на "Народний фронт" обов'язково піде на них.

Кращі за Starlink: Вироблені в Україні супутникові системи везуть в РФ для окупантів. У окупантів на фронті вже 22 000 екземплярів Gilat SkyEdge — ЗМІ (відео)

четвер, 9 травень 2024, 4:15

Лише за минулий рік у Росію поставили цього обладнання на приблизно 5 мільйонів доларів. Системи Gilat SkyEdge завозять у Росію через інші країни, але у митних документах вказане їх українське походження. . Завод американської компанії Jabil Circuit в...

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...