І російського туди ж: Польському "Жириновському" загрожує три роки в'язниці за візит до Криму

Скандальний євродепутат Януш Корвін-Мікке відомий своєю антиукраїнською позицією і яскраво вираженою симпатією до російського президента Володимира Путіна.

Януш Корвін-Мікке. Фото:www.wprost.pl

Депутату Європарламенту від Польщі Януша Корвіна-Мікке, який відвідав Крим в грудні 2015 року, може загрожувати за цей візит до трьох років в'язниці. Про це повідомив у своєму Facebook народний депутат від партії "Народний фронт" Георгій Логвинський, інформують Патріоти України.

"Перед законом усі рівні: статус депутата Європарламенту не є "візитною карткою", що дозволяє нехтувати українським законодавством. Черговий скандальний візит до Криму закінчився кримінальним провадженням", - написав Логвинський.

Він нагадав, що в грудні минулого року скандальний євродепутат, відомий своєю антиукраїнською позицією і яскраво вираженою симпатією до російського президента Володимира Путіна, відвідав Крим на запрошення російської сторони, визнавши таким чином легальність анексії півострова.

За словами нардепа, прокуратура АРК відкрила за його заявою кримінальне провадження проти Корвіна-Мікке за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї з метою заподіяння шкоди інтересам держави (ч. 1 ст. 332-1 Кримінального кодексу).

"Кримінальна відповідальність за цією статтею - до трьох років в'язниці з конфіскацією транспортних засобів. Можливо, тепер рівень безстрашності скандального євродепутата зменшиться", - додав Логвинський.

Як повідомлялося раніше, в грудні 2015 року Крим відвідав депутат Європарламенту від Польщі Януш Корвін-Мікке. МЗС України засудило його візит на півострів, а в МЗС Польщі поведінку Корвіна-Мікке назвали "дуже безвідповідальною".

Прокуратура АРК порушила кримінальне провадження за фактом незаконного в'їзду на територію Криму польської делегації.

ДОВІДКА: Корвін-Мікке очолює праву польську партію Korwin, яка на недавніх виборах в Польщі зазнала поразки і не пройшла в парламент. Він отримав скандальну популярність завдяки своїй нестандартній поведінці.

Зокрема, Корвін-Мікке піднімав руку в нацистському вітанні під час засідання Європарламенту, за що був оштрафований. Крім того, він відомий своєю антиукраїнською позицією.

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...

Була задумана як ядерна ракета: У Defence Express розповіли, для яких атак насправді створена "Циркон"

четвер, 2 травень 2024, 18:57

Російська ракета "Циркон", найімовірніше, не є протикорабельною, як про це заявляв Путін, а насправді вона створювалася як ядерна ракета середньої дальності для запуску із землі. Таке припущення озвучили аналітики Defence Express, передають Патріоти Ук...