З'їздив до окупантів: Стало відомо про візит до Криму одного з лідерів української громади Угорщини

Про незаконний візит повідомила посол України в Угорщині.

Анатолій Бурий. Фото:zaxid.net

Депутат Державного самоврядування українців Угорщини, глава самоврядування українців XX району Будапешта Анатолій Бурий у травні 2017 року здійснив незаконний візит на територію тимчасово окупованого Криму. З відповідним зверненням посол України в Угорщині Любов Непоп звернулася до Державного та Столичного самоврядування українців в Угорщині. Про це вона повідомила у своєму Fаcebook, передають Патріоти України.

Відзначається, що Бурий приїхав в Алушту, де виступав в якості керівника угорської делегації мерії Будапешта на проросійських заходах, де просував ідею налагодження контактів між Угорщиною і окупаційною "владою" Криму. Він також давав інтерв'ю місцевим ЗМІ.

"Я щороку сюди вожу делегації .. з Будапешта. Тому люди теж з вуст в уста краще передають правду, ніж якась там дезінформація йде по телебаченню, в газетах. Я впевнений в цьому, що ми щороку як їздили, так і будемо їздити", – розповідав в інтерв’ю Бурий окупаційним ЗМІ.

При цьому, офіційно Угорщина підтримує територіальну цілісність України і не визнає спробу анексії Криму.

"Територіальна цілісність держави - це те питання, в якому немає місця для компромісів і напівтонів. Будь-яке виправдання або спроби зрозуміти російську агресію проти України толеруватися не можуть і не будуть. Коли така неповага до нашої держави висловлюється з боку людини, яка себе ідентифікує як українець - це подвійна зрада, яка заслуговує адекватних дій і публічного осуду", - йдеться в тексті документа.

"Розраховую, що українська громада Угорщини дасть належну оцінку таким діям і в цьому зв’язку звернулася до Державного та Столичного самоврядування українців Угорщини. Так само звернулася і до угорських колег." - написала дипломат.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...