"Збирала кошти на ООС": Українського посла в Мексиці звинуватили у вимаганні грошей

За інформацією журналістів, в посольстві збирали по 80-100 доларів "пожертвувань" окремо від візового збору.

Мексиканці поскаржилися на дії посла України. Ілюстрація: соцмережі.

Проти першого секретаря посольства України в Мексиці Ганни Пророк відкрили дисциплінарне провадження у зв'язку з інформацією про нібито збір благодійних коштів на потреби ООС з відвідувачів консульського відділу. Про це повідомили в прес-службі МЗС, передають Патріоти України.

"У зв'язку з інформацією про нібито збір благодійних коштів на потреби ООС з відвідувачів консульського відділу Посольства України в Мексиці з боку першого секретаря Ганни Пророк відкрито дисциплінарне провадження. Якщо порушення буде доведено, реакція Міністерства закордонних справ України буде швидкою і принциповою", - повідомили в МЗС.

Зазначається, що раніше деякі ЗМІ повідомили про те, що громадяни Мексики звинуватили українське посольство в Мексиці в тому, що воно вимагає гроші з місцевих громадян при отриманні візи. За інформацією журналістів, в посольстві збирають по 80-100 доларів "пожертвувань на АТО" окремо від візового збору, втім, внесок є обов'язковим.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...