І цього шпиль солсберецький наздогнав: Названо справжнє ім'я та прізвище третього ГРУшника, підозрюваного в отруєнні Скрипалів

В останні два місяці російська влада вжила "серйозних заходів" для того, щоб знищити будь-які публічні згадки про Сергєєва, а також про Чепігу та Мішкіна, але це не допомогло.

Усі отруйники Скрипалів будуть знайдені? Фото: соцмережі.

Група Bellingcat повідомила справжнє ім'я третього підозрюваного в отруєнні Сергія і Юлії Скрипаль «Сергія Федотова». Його звуть Денис Сергєєв, він є високопоставленим офіцером ГРУ РФ, передають Патріоти України.

За даними Bellingcat, Денис Сергєєв народився в казахстанському місті Ушарал в 1973 р. Служив в армії в Новоросійську. Після 2000 року, пише Bellingcat, Сергєєв був переведений до Москви і став вчитися у Військово-дипломатичній академії, яка, зокрема, готує співробітників військової розвідки.
Точної інформації про звання Сергєєва у розслідувачів немає, але вони припускають, що він полковник або генерал-майор. Нові документи на ім'я Сергія В'ячеславовича Федотова він отримав в 2010 році, новий паспорт видали в тому ж відділенні УФМС, де його отримали Мішкін, Чепіга та інші співробітники ГРУ.
Автори розслідування проаналізували дані про поїздки «Федотова» за період 2012-2018 рр., які включають «великі подорожі по Західній і Східній Європі, Центральній Азії та Близькому Сходу». В період 2012-2013 рр. його напрямками були Україна і Таджикистан.
Крім того, за даними Bellingcat, «Федотов» літав до Барселони в період референдуму по незалежності Каталонії і в Лондон перед голосуванням по Brexit. Також в Лондон він літав 2 березня 2018 року. Яку роль зіграв «Федотов» в підготовці і проведенні операції по отруєнню Скрипалів і чи бував він в Солсбері, Bellingcat встановити не зміг. Полетіти з Лондона він мав 4 березня - в день отруєння Скрипалів, але на свій рейс він не сідав, а в Москву повернувся рейсом через Рим. Як «Федотов» виїхав з Лондона і дістався до Риму визначити не вдалося.
Раніше The Insider і Bellingcat писали, що в 2015 році «Сергій Федотов» намагався отруїти болгарського підприємця Омеляна Гебрева за допомогою отрути типу «Новачок».

Через антисемітські гасла: Кандидатку в президенти США затримали під час пропалестинської акції

неділя, 28 квітень 2024, 20:28

Під час студентських демонстрацій в американських кампусах проти війни в Секторі Гази поліція затримала сотні людей. Серед них – кандидатка у президенти США від Партії зелених Джилл Стайн. Про це пише BBC, передають Патріоти України. Прессекретар Джилл...

У Росії знищили два тепловози - ГУР Міноборони (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 19:44

У Росії 26 та 28 квітня невідомі спалили два тепловози, повідомляють Патріоти України. Перший тепловоз ЧМЕ-3 був знищений у Владикавказі, другий — марки 2ТЕ10М — в Оренбурзі, повідомили в ГУР Міноборони України. Українське розвідувальне відомство також...