І вивіску зняли: У Москві остаточно знищили українську бібліотеку (фото)

Будівлю бібліотеки передано Департаменту спорту російської столиці, де буде розміщений Центр розвитку туризму Москви.

У Москві остаточно ліквідували "Бібліотеку української літератури". Фото: УНІАН.

У Москві завершили знищення Бібліотеки української літератури. Як повідомляють Патріоти України із посиланням на УНІАН, на цьому тижні з будівлі, де раніше знаходилася бібліотека, зникла вивіска.

Коли саме зняли вивіску, не зрозуміло, але, за словами колишніх співробітників, ще тиждень тому на будинку за адресою Тріфоновська, 61 був напис: "Бібліотека української літератури". Крім того, виявився заблокованим сайт бібліотеки. При спробі зайти на сайт за адресою mosbul.ru з'являється напис: "Вибачте, але в даний момент сайт закритий на реконструкцію".

За даними агентства, будівлю бібліотеки передано Департаменту спорту російської столиці, де буде розміщений Центр розвитку туризму Москви. У той же час адвокат Іван Павлов, який представляє інтереси колишнього директора бібліотеки Наталії Шариної, повідомив, що 24 квітня Мосміськсуд о 15.00 продовжить розглядати апеляцію захисту на вирок Шариній, обвинуваченої у розтраті грошей і розповсюдженні екстремістської літератури. На наступному засіданні очікується виступ державного обвинувача і самої екс-директора.

Де-факто бібліотека припинила свою роботу ще рік тому і залишалася тільки вивіска. Частину фондів установи було відправлено в Бібліотеку іноземної літератури, частину викинули. Як повідомив один із співробітників, після репресій проти бібліотеки, засудження Шариної, розшуку слідчими читачів за інтерес до "екстремістської" і "націоналістичної" літератури в читальні зали перестали заходити відвідувачі. Останніх двох бібліотекарів звільнили 1 березня цього року.

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...