І знову все навколо Мінських домовленостей: Стали відомі результати переговорів голів МЗС "нормандської четвірки" у Мюнхені

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін залишився не дуже задоволений підсумками зустрічі. Він заявив, що він хотів би побачити від переговорів результат.

Зустріч голів МЗС "нормандської четвірки" у Мюнхені. Фото:www.rbc.ua

У Мюнхені завершилася зустріч міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії. Вже відомі перші підсумки переговорів. Про це пише Апостроф, передають Патріоти України.

За словами глави МЗС Франції Жан-Марка Еро, під час зустрічі обговорювалися питання припинення вогню і виведення важкого озброєння на Донбасі.

"Зустріч у "нормандському форматі" по реалізації Мінських домовленостей. Негайно припинити вогонь і вивести важке озброєння", - написав він на своїй сторінці у Twitter.

Також обговорювалося питання про доступ членів Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) до полонених. Про це повідомив глава МЗС ФРН Зігмар Габріель. Він додав, що однією з досягнутих домовленостей стало прагнення до встановлення режиму тиші.

"Всі сторони домовилися реалізувати домовленість Тристоронньої групи в Мінську про режим тиші, відвід важких озброєнь і надання місії ОБСЄ можливості контролювати цей відвід", - сказав Ґабріель.

У свою чергу міністр закордонних справ України Павло Клімкін залишився не дуже задоволений підсумками зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки".

В своєму коментарі Reuters глава українського зовнішньополітичного відомства заявив, що він хотів би побачити від переговорів результат. "Нам потрібен потужний результат, а не тільки кілька заяв", – наголосив Клімкін.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"