"Я більше не витримаю": Юрій Луценко розповів, скільки ще працюватиме Генпрокурором

В ефірі програми "Право на владу" Луценко розповів про свої досягнення і прорахунки, і заявив, що планує працювати на посаді Генпрокурора максимум до квітня наступного року.

Ю.Луценко. Фото: ТСН.Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що планує бути на цій посаді ще півроку або "трохи більше". Про це він повідомив у ефірі програми "Право на владу" на каналі "1+1", передають Патріоти України.

У відповідь на питання, чи бачить він себе наступним Президентом чи Прем'єр-міністром України, Луценко відповів: "Я бачу себе Генеральним прокурором України". Але при цьому посадовець зазначив, що хоче "бути ефективним і результативним Генеральним прокурором".

Голова ГПУ пояснив, що відчуває величезну відповідальність від першого дня роботи на цій посаді, адже "все життя боровся за справедливість". "Кожен день відчуваю цю вагу. Все в моїх руках, дуже багато в моїх руках", - заявив він. І пообіцяв відійти вбік і відкрити шлях молодим фахівцям, коли відчує свою місію виконаною. "Я не збираюся тут затримуватися. Але я ще не все зробив", - пояснив Генпрокурор.

Луценко сказав, що планує піти з посади через півроку, а максимум, на який може затриматися - це до квітня наступного року. "Я більше не витримаю", - зізнався він. Водночас керівник прокуратури не пояснив, яким бачить своє подальше майбутнє. "Ким я буду потім, я навіть не думаю. Мені нема коли думати про дурниці", - наголосив він.

Генпрокурор також перелічив свої здобутки на посаді: повернуті 52 млрд гривень у бюджет країни, по три хабарники щодня відправляють до суду, доведено до суду справу Януковича.

"Вибачте за нескромність, я вважаю, це успіх моєї команди", - заявив Луценко. Але при цьому визнав і невдачі, наприклад, провал справи Іванющенка.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...