"Я не заздрю ​​ні Трампу, ні американцям": Безсмертний про історичний вибір, якого не уникнути США

Останні події на міжнародній політичній арені засвідчили - є нагальна потреба в обговоренні "нового світового порядку", переконаний Безсмертний.

Дональд Трамп. Фото: informator.news

Обрання президентом США Дональда Трампа означає початок нового світового порядку, впевнений колишній представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний. Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляють Патріоти України.

"Що таке Трамп? По суті, це фінал існуючого світопорядку. Я б сказав так, що існувала версальско-вашингтонська система, яка десь там була підкоригована плацдармом. І ось на сьогоднішній день я можу сказати, що обрання Трампа - це фінал цієї системи. Тобто продзвенів дзвіночок, який говорить про те, що треба зібратися і обговорювати новий порядок. Це і дасть відповіді на питання, починаючи від такого маленького в світовому розумінні конфлікту, як російсько-українська війна, до такого великого загострення, яке на носі , - це між Китаєм і США", - заявив Безсмертний.

За його словами, між такими речами є своя логіка і послідовність. "Я не заздрю ні Трампу, ні американцям. Тому що вони встали на стежку, яка поставила їх перед колосальним іспитом. Бо їм треба пропонувати цю модель. Чи мають вони цю модель з точки зору Трампа як бізнесмена? Як казав класик, дуже сумніваюся" , - заявив політик.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...