​"Я теж біженець": Співзасновник Google прийшов на акцію протесту проти Трампа (фото)

Сергій Брін вирішив нагадати Дональду Трампу, що емігранти також зробили немалий внесок у розвиток американської економіки і технологій.

Співзасновник Google прийшов на мітинг проти Трампа. Фото: twitter/vassko  У великих аеропортах США 28 січня пройшли акції протесту проти депортації біженців та громадян декількох країн, яким президент Дональд Трамп напередодні заборонив в'їзд до країни, повідомляють Патріоти України,

На акцію в аеропорт Сан-Франциско прийшов співзасновник Google і президент компанії Alphabet Сергій Брін, який емігрував до Америки з СРСР. Він переїхав до США разом з батьками в 1979 році, йому тоді було п'ять років. Сім'я вирішила емігрувати з СРСР через обмеження в газузі освіти та кар'єри, з якими стикалися в ті роки радянські євреї.

На мітингу в аеропорту Брін пробув близько 40 хвилин і практично не спілкувався з журналістами, заявивши лише, що прийшов на акцію як приватна особа. «Я тут, тому що я біженець», — цитує підприємця журналіст Райан Мак. Проти дій Трампа висловилися (хай і не на мітингу) керівники інших найбільших технологічних компаній.

Голова Apple Тім Кук розіслав підлеглим лист, згідно з якими заборона торкнулася в тому числі і співробітників компанії; у листі сказано, що «Apple не було б без імміграції».

Керівник Microsoft Сатья Наделла, який приїхав до США з Індії, повідомив, що можливість в'їхати до країни втратили більше 70 співробітників компанії: «Будучи і іммігрантом, і главою компанії, я зміг відчути і побачити позитивний вплив імміграції на нашу компанію, на країну і світ». Засновник Tesla і Space X Ілон Маск також виступив з критикою наступу на імміграцію, заявивши, що багато з тих, хто потрапив під дію заборони, підтримують США і «не заслуговують бути відкинутими».

На мітинг в аеропорт Сан-Франциско також прийшов керівник одного з найбільших бізнес-інкубаторів Y Combinator Сем Альтман. «Я сподіваюся, це стане одним з вирішальних моментів, коли люди виступлять разом проти цієї адміністрації» - сказав він.

Перетворили на брухт: З’явилося відео першого ураження російської РЛС "Ястреб-АВ" на Донеччині

вівторок, 16 квітень 2024, 10:54

У мережі з’явилося відео, як українські військові вперше уразили новітній російський комплекс артилерійської розвідки 1К148 "Ястреб-АВ", передають Патріоти України. Це сталося у травні 2023 року на тимчасово окупованій території Донецької області. Віде...

У Кривому Розі чоловік помочився на портрети загиблих Героїв - його батько теж служить у ЗСУ

вівторок, 16 квітень 2024, 10:44

У Кривому Розі п'яний чоловік помочився на портрети загиблих захисників біля Меморіалу Героїв. Поліцейські повідомили чоловіку про підозру за фактом хуліганських дій. Про це повідомляє поліція Дніпропетровської області, передають Патріоти України. За д...