"Я в це не вірю. Я не можу набрати прокуратуру з нуля, як кажуть деякі гарячі голови: розігнати всіх і взяти нових" - Луценко

Також Генпрокурор підтримує залучення до роботи в органах прокуратури більшої кількості жінок.

Юрій Луценко. Фото:rian.com.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє, що виступає проти реформування органів прокуратури шляхом повного звільнення всіх старих кадрів. Про це він сказав сьогодні на прес-конференції у Верховній Раді, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Я не можу набрати прокуратуру з нуля, як кажуть деякі гарячі голови: розігнати всіх і взяти нових. Я в це не вірю, тому що я вірю в мікс старих професіоналів і молодої енергії", - заявив Луценко. Як стверджує генпрокурор, таке поєднання кадрів "дає можливість знати історію хвороби, але приймати нові, можливо, інноваційні рішення".

"Я думаю, що як мінімум 30% слідчих повинні бути тими, хто знає, як було раніше, хто знає історію хвороби тієї чи іншої криміногенної зони, але дуже важливо, щоб в колектив прийшла молодь, яка знає нові технології, має свій кут бачення", - заявив Луценко.

Також він підтримує залучення до роботи в органах прокуратури більшої кількості жінок. "Буквально в ці дні проходить конкурс на кожного третього керівника місцевих прокуратур, а також на 500 вакансій працівників в цих органах. Я буду робити все, щоб ці працівники прийшли з поза системою", - сказав Луценко.

Генпрокурор визнає, що нові люди можуть спочатку робити помилки, але сподівається, що їм вдасться "створити нову культуру відносин між працівниками прокуратури та суспільством". За його словами, ці відносини повинні перейти від ділових корумпованих виключно служінню суспільству і закону.

"Чим більше людей з юридичною освітою, але ззовні системи, зайде до нас, тим більший результат я очікую", - сказав Луценко.

“Зараз охочих йти до ЗСУ, ставати на захист зовсім немає": Боєць "Азову" різко звернувся до українців

понеділок, 29 квітень 2024, 11:44

Люди, що тільки не вигадують: то тут Тису перепливають, топляться в тій. Та краще ти піде і загинь, як справжній чоловік, як справжній воїн, який став на захист своєї сім'ї, своєї держави, своєї нації, чим ти просто потонеш, як щур. Про це боєць 12-ї б...

Коригували удари з "Градів" по підрозділах ЗСУ: Подружжя із Сумщини викрили у держзраді

понеділок, 29 квітень 2024, 11:27

Служба безпеки України у Сумській області затримала місцевих чоловіка і жінку: їх підозрюють у коригуванні російських обстрілів по прикордонних районах регіону та позиціях Сил оборони. Про це інформує пресцентр СБУ, передають Патріоти України. Зазнача...