"Я вивчу цю дурну угоду!": Трамп кинув трубку, не договоривши з прем'єром Австралії

Президента США розлютило, що прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тербулл попросив підтвердження щодо прийому Штатами біженців з зеленого континенту відповідно до угоди, укладеної адміністрацією Обами, і він просто кинув слухавку.

Трамп кинув слухавку у розмові з прем'єром Австралії. Фото: ВВС.

Телефонна розмова між президентом США Дональдом Трампом і прем'єром Австралії Малкольмом Тербуллом закінчилася раніше запланованого через те, що Трамп обірвав її. Про це повідомляє The Washington Post, передають Патріоти України.

Трамп назвав цю розмову "найгіршою" з усіх, які він мав зі світовими лідерами того дня (у суботу, саме тоді Трамп проводив розмову з Путіним. – Ред.), і закінчив її раніше, ніж планувалося. Видання зазначає, що президент США обірвав розмову на 25-й хвилині, хоча планувалося, що вона триватиме годину.

Суперечка між лідерами сталася після того, як Тербулл спробував домогтися у Трампа підтвердження того, що США приймуть з Австралії 1250 біженців, як це передбачено угодою, підписаною попередньою американською адміністрацією.

У середу Трамп висловив своє обурення з приводу угоди у Твіттері.

"Ви у це вірите? Адміністрація Обами погодилася прийняти тисячі нелегальних мігрантів з Австралії. Чому? Я вивчу цю дурну угоду", - написав він.

Прем’єр Австралії, як повідомляє New York Times, відмовився коментувати деталі телефонного дзвінка і його тривалість, однак визнав, що розмова була "відвертою".

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 8 травня

середа, 8 травень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 08.05.24 орієнтовно склали:

Поштовх для стрімкого розвитку вітчизняного ВПК: ЄC купуватиме українську зброю для ЗСУ на мільярди євро

середа, 8 травень 2024, 7:15

Українському ВПК прогнозували 2024 року шостикратне зростання. Однак держбюджет не в змозі викупити повністю обсяги виготовленої продукції навіть на рівні виробництва 2023 року. Держави-члени Євросоюзу купуватимуть озброєння для потреб ЗСУ від українс...