"Я им угрожал физической расправой, пристегивал их к столбам": Ківа розповів, як "катував" бійців АТО (відео)

Назвав це боротьбою з алкоголізмом.

Начальник департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції України Ілля Ківа зізнався, що застосовував радикальні методи до бійців батальйону "Полтавщина" за надмірне вживання алкоголю. Як заявив він в ефірі програми "Люді.Hard Talk.LIVE", він дозволяв собі прив'язувати військових до стовпів на декілька діб.

"Я їм погрожував фізичною розправою, прив'язував їх до стовпів на дорозі наручниками і вони у мене стояли по дві доби, для того, щоб вони протверезіли та їм стало соромно, мало того, я їх ще й фотографував і відсилав фотографії рідним", - сказав Ківа. "Тоді всі розповідали про патріотизм - нехай подивляться, які вони патріоти. Але таким чином я викорінив алкоголізм", - додав він.

Нагадаємо, ще у 2014 році бійці батальйону "Полтавщина" бунтували проти призначення Ківи комбатом. "Ми не хочемо, щоб ця людина своєю сумнівною репутацією бруднила прекрасну репутацію підрозділу. Наші бійці професійно зарекомендували себе в АТО, мають нагороди, а цей - інвалід і авторитет із знятою судимістю не має морального права командувати нами. І не буде, не дамо" , - заявляли тоді бійці "Полтавщини".

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...