"Я жив і помер гордим американцем": Опубліковано повний текст прощального звернення Маккейна

Рік Девіс, друг і помічник американського сенатора Джона Маккейна, який помер від раку 25 серпня, у понеділок у Феніксі (штат Арізона) озвучив прощальне звернення Маккейна до американського народу. Телеканал NBC News наводить повний текст послання, повідомляють Патріоти України.

"Мої співвітчизники, яким я із вдячністю служив протягом 60 років, і особливо мої співвітчизники з Арізони. Спасибі за привілей служити вам і за життя, яке я провів на державній службі. Я намагався служити нашій країні з честю. Я припустився помилок, але сподіваюся, що моя любов до Америки їх переважатиме. Я часто помічав, що я найщасливіша людина на землі. Я відчуваю це навіть зараз, коли готуюся до кінця свого життя.

Я любив усе своє життя. У мене був досвід, пригоди і дружба, достатні для 10 повноцінних життів, і я за це вдячний. Як і більшість людей, я жалкую. Але я б не став міняти день мого життя, у добрі чи погані часи, на найкращий день чийогось іншого. Я зобов'язаний цим любові своєї сім'ї. Ні в кого ніколи не було більш люблячої дружини або дітей, якими він би пишався більше, ніж я. І я зобов'язаний цим Америці. Бути причетним до американських свободи, рівності і справедливості, поваги гідності всіх людей – це приносить щастя більше, ніж швидкоплинні задоволення життя. Наша ідентичність та цінності не обмежуються, а розширюються завдяки тому, що служать добрим справам більше, ніж ми самі. "Американці" – це слово означало для мене більше, ніж будь-яке інше. Я жив і помер гордим американцем.

Ми – громадяни найбільшої республіки у світі, нація ідеалів, а не крові та землі. Ми благословенні і благословляємо людство, підтримуючи і поширюючи ці ідеали на батьківщині й у світі. Ми допомогли звільнити більше людей від тиранії та бідності, ніж будь-коли раніше в історії. Ми здобули величезне багатство і силу завдяки цьому. Ми послаблюємо нашу велич, коли плутаємо патріотизм із первісним суперництвом, яке сіє образу, ненависть і насильство в усіх куточках земної кулі. Ми послаблюємо його, коли ховаємося за стінами, замість того, щоб руйнувати їх, коли сумніваємося в силі наших ідеалів і не віримо, що вони можуть бути великою силою змін, якою завжди були.

Ми – 325 мільйонів самовпевнених, багатоголосих індивідів, ми сперечаємося і конкуруємо, а іноді навіть ображаємо одне одного на публічних дебатах до хрипоти, але в нас завжди було набагато більше спільного, ніж незгоди. Якщо це пам'ятати і дати одне одному перевагу презумпції, що всі ми любимо нашу країну, ми пройдемо через ці важкі часи. Ми пройдемо через них і станемо сильнішими, ніж раніше. Ми завжди це робимо. 10 років тому в мене був привілей визнати поразку на виборах президента. Я хочу закінчити своє прощання з вами з щирою вірою в американців, яку я так сильно відчував того вечора. Я відчуваю це досі.

Не впадайте у відчай через нинішні труднощі, але завжди вірте в перспективи і велич Америки, оскільки це неминуче. Американці ніколи не тікають. Ми ніколи не здаємося. Ми ніколи не ховаємося від історії. Ми творимо історію. Прощайте, американці. Нехай Бог благословить вас, і нехай Бог благословить Америку".

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...