Якби не це: Портников пояснив, що утримує Путіна від "великої війни"

"Якби ЄС не було, Кремлю було б набагато простіше укладати кулуарні угоди і формувати власну зону впливу", - пише у своєму блозі політолог Віталій Портников, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Багатьом може здатися дивним, що після візитів російського президента Володимира Путіна до Австрії - і офіційної поїздки, і безглуздого вояжу на весілля міністра закордонних справ цієї країни - федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц говорить в Києві про російську агресію і необхідність продовження санкцій проти Кремля.

Це дивує не тільки українців, це ще більше дивує росіян - і пропагандистів, і громадян, які одурманені брехливою пропагандою свого телебачення. Як же це так? Австрія, ніби дружня країна! Так тепло посміхалися російському правителю, слухали козацький хор! А потім - знову санкції! Ну чому?

А тому, що механізм Європейського Союзу все ще працює і країни-учасниці цього об'єднання просто змушені відповідально підходити до його рішень. Може бути внутрішньополітична дискусія. Можуть висловлюватися сумніви в доцільності санкцій і у їхній результативності. Але коли справа доходить до публічних рішень і оцінок - тоді європейська єдність дотримується.

Поводитися інакше можуть дозволити собі тільки відверті маргінали або політики, які все ще не займають найвищих посад у своїх країнах. Наприклад, про безглуздість санкцій і російський статус окупованого Криму вголос говорить лідер італійської Ліги, віце-прем'єр і міністр внутрішніх справ Маттео Сальвіні. Але у мене мало сумнівів у тому, що якщо Сальвіні стане не віце-прем'єром, а прем'єр-міністром Італії, він швидко заговорить інакше.

Саме тому Володимир Путін є цілком логічним у своїй ненависті до об'єднаної Європи, у своєму бажанні знищити Європейський Союз, поставити під сумнів європейську і євроатлантичну солідарність. Якби ЄС не було, Кремлю було б набагато простіше укладати кулуарні угоди і формувати власну зону впливу.

Сильна Європа - та ще й разом з Україною - ставить Росію перед простим вибором. Це або вибір на користь європейських цінностей, демократії і поваги до суверенітету сусідів, або перетворення на політичний і економічний придаток Китаю. Власне, саме це перетворення ми і спостерігаємо останніми роками. І Путін намагається йому протистояти не за допомогою реформ і демократизації Росії, а за допомогою підриву європейської єдності".

Джерело: Еспресо.ТV

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...