"Як дипломат я про такі речі повинен шкодувати. Але як людина - не шкодую" - Клімкін розповів, як зірвався на переговорах з РФ у Мінську

Міністр МЗС України вважає себе людиною стриманою, але був момент, коли у білоруській столиці він кидав список ув'язнених через стіл.

Павло Клімкін. Фото:www.segodnya.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін пригадав найважчі моменти під час переговорів з російською стороною. Про це він заявив в інтерв'ю виданню Ліга.net, передають Патріоти України.

За його словами, важких моментів було дуже багато, в тому числі і в Мінську. "У 2014-му році військові дзвонили вночі і доповідали про те, що відбувається. І нам усім доводилося дуже багато працювати саме вночі.

Ще, напевно, не прийшов час розповідати деталі, як це відбувалося, тому що нічого ще не закінчилося. Я ніколи не забуду, коли ми були на засіданні РНБО, коли повідомили, що збитий MH17.

Було багато епізодів у Мінську. Я в принципі вважаю себе людиною стриманою. Але був момент, коли на переговорах міністрів я список ув'язнених через стіл кидав. Напевно, як дипломат я про такі речі повинен шкодувати. Але як людина - не шкодую", - пригадав Клімкін.

Також глава українського МЗС наголосив, що Мінськ не працює не тому, що він поганий за змістом.

"Так, він не ідеальний. Але він не працює тому, що Москва не хоче нічого робити, тому що сам по собі їй Донбас абсолютно не потрібен. І його мешканці теж. Москві хочеться захопити те, що вона вважає фундаментально важливим для легітимізації російського політичного проекту - повернути нас в свою зону впливу." - наголосив Клімкін.

"Та й своїх проблем в Росії вистачає, від яких треба увагу відволікати - починаючи від економіки і закінчуючи демографією. Ця війна Росії проти України екзистенційно важлива для режиму в Москві. І якщо так, то вирішити весь цей конфлікт можна тільки в більш глобальному контексті за участю Європейського Союзу та США. Тому важлива політика і дипломатія." - підсумував дипломат

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...