Як Кремль викопав собі чергову яму: Клімкін попросив дипломатів ЄС приїхати на вирок суду щодо Савченко

У листі до Федеріки Могеріні Клімкін зазначив, що незаконна кримінальна справа проти Савченко близька до завершення.

Федеріка Могеріні та Павло Клімкін. Фото: www.anews.com.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін звернувся до Високого представника ЄС із зовнішньої і безпекової політики Федеріки Могеріні з проханням забезпечити присутність європейських дипломатів на винесенні рішення в суді РФ над українською льотчицею Надією Савченко. Про це глава МЗС написав на своїй сторінці у соцмережі, передають Патріоти України.

«Попросив Федеріку Могеріні забезпечити присутність євродипломатів на вирішальній стадії судилища над Надією Савченко», - йдеться у повідомленні. У листі до Могеріні Клімкін зазначив, що незаконна кримінальна справа проти Савченко близька до завершення.

Саме тому він попросив її надати Україні підтримку у цій справі шляхом забезпечення присутності представників ЄС на вирішальній стадії судового процесу. Зокрема, міністр попросив про присутність делегації ЄС та представників посольств держав-членів у Росії, а також представників неурядових організацій.


Панічно бояться ЗСУ: Окупанти підтоплюють баржі для захисту залишків суден у Севастопольській бухті (відео)

понеділок, 6 травень 2024, 11:44

На вході в Севастопольську бухту російські військові встановлюють додаткові баржі для захисту від українських морських дронів. Це видно із даних супутникових знімків, передають Патріоти України з посиланням на моніторингову групу "Кримського вітру". Я...

"Ми повинні бути готові": Фінляндія підвищує боєздатність через можливе вторгнення РФ

понеділок, 6 травень 2024, 10:59

Фінляндія успішно перевірила свою здатність керувати військовою економікою і почала зберігати військове обладнання за межами своїх кордонів. Оскільки Гельсінкі готуються до можливого протистояння з дедалі агресивнішою Росією, передають Патріоти Україн...