Як терористи "ЛДНР" за вказівками московських кураторів "київську хунту" ліпили: Німецькі журналісти отримали переписку бойовиків з Донбасу

Кремлівські керівники радили назвати на Донбасі вулицю іменем Путіна, бабусь - посадити в'язати носочки для російського президента, а дітей - малювати його портрети.

Витік стався з самого "міністерства інформації ДНР". Фото: dnr.life.

Переписка терористів Донбасу з їх кремлівськими кураторами потрапила в руки німецьких журналістів - співробітників тележурналу Frontal 21 каналу ZDF і видання Die Zeit. Про це пишуть Патріоти України з посиланням на "Укрінформ".

За словами німецьких журналістів, за дорученням московських консультантів бойовики ведуть пропагандистську кампанію проти української влади і Заходу. Представники ЗМІ посилаються на "тисячі листів", які опинилися в їх розпорядженні, а також 41-сторінковий програмний документ, в якому містяться прямі рекомендації.

Зокрема, в документі від серпня 2015 року вказується, що з української влади треба "ліпити образ хунти", а президента РФ Володимира Путіна - представляти в позитивному світлі. Автори записки вимагають "інсценувати підтримку республік Росією".

На 22-й сторінці містяться конкретні рекомендації: треба показати, як населення Сходу вдячне Путіну - наприклад, сюжетами про те, що "одна бабуся посилає носочки для Путіна, діти малюють портрети Путіна". Крім того, консультанти радять назвати ім'ям Путіна вулицю.

Порадники рекомендують створити в Facebook та інших соціальних мережах спеціальні групи для написання відповідних коментарів, що має привести до ефекту того, що "так думає більшість". Ряд західних ЗМІ записані у "вороги Росії", серед них основні - Reuters і AP.

За інформацією німецьких журналістів, витік інформації в обсязі близько 11 гігабайт стався з "Міністерства інформації ДНР". З електронної адреси "в. о. міністра" Олени Нікітіної навесні було злито близько 10 тис. листів, які розмістили в Інтернеті імовірно проукраїнські активісти.

Журналісти вивчали їх кілька місяців. За їх словами, дослідження показують, що консультанти терористів працюють в близьких до Кремля фірмах (наприклад, "Центрі політичної кон'юнктури"), а також в Адміністрації Президента РФ.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...