Як важко розлучатися з "чесно награбованим" за все життя: "Проблему із запуском електронного декларування можна вирішити за півгодини", - Лещенко

Питання принципове. І дата запуску - 15 серпня дуже принципова. Якщо Порошенко не владнає цю проблему, в очах Заходу іміджеві втрати будуть колосальними.

Сергій Лещенко. Фото: скрін відео

Ситуацію з системою захисту інформації для запуску електронного декларування можна вирішити буквально за півгодини - за наявності політичної волі. Таку думку у "Вечірньому праймі" телеканалу 112 Україна висловив народний депутат Сергій Лещенко, передають Патріоти України.

"Тестовий режим – це повний абсурд. Тому що система повинна працювати повноцінно, для того,щоб вона виконувала головну функцію... Ми бачимо ще один симптом, нібито спецзв'язок не дає сертифікат. Людям, які в цьому розбираються, достатньо розуміти. Хто відповідає за спецзв'язок? Це спецслужба. Фактично, це колишнє СБУ, яке знаходиться у прямому підпорядкуванні президента. І,звичайно, якщо президент має політичну волю, це вирішується за півгодини", - заявив Лещенко.

"Наскільки я знаю, паралельно ще є спроба прийняти закон про так звану нульову декларацію, де кожен корупціонер має право один раз у житті задекларувати всі свої корупційні доходи і йому нічого не буде", - додав депутат.

Як стало відомо, служба Держспецзв'язку не надала атестат відповідності системи захисту інформації для електронного декларування. У повідомленні зазначалося, що це було непросте рішення, але система захисту інформації не відповідає нормативним документам. Крім того, Держспецзв'язку не передали акти завершення дослідної експлуатації, завершення робіт по створенню системи захисту і протокол її попередніх випробувань, що може свідчити про те, що систему не доробили.

Прем'єр Володимир Гройсман дав два дні на виправлення ситуації. "Якщо система е-декларування не буде запущена вчасно, то я буду добиватись того, щоб усі, хто не забезпечив вчасного запуску системи, включаючи керівництво цих органів, понесли за це саму жорстку персональну відповідальність", - написав Гройсман у Facebook.

Нещодавно президент України Петро Порошенко заявляв, що електронне декларування активів українських чиновників стартує з 15 серпня 2016 без затримки.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...