Як впихнути "Лугандон" Україні: Гризлов вимагає від Порошенка широкої амністії бойовиків до Різдва

На думку путінського представника, важливо зробити обмін за схемою "всіх на всіх".

Борис Гризлов. Фото:Newsonline24.com.ua

Широка амністія "учасників подій на Донбасі" стане великим кроком до вирішення конфлікту на Донбасі. Так вважає представник Росії в тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації в Україні Борис Гризлов, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

"Користуючись нагодою, хотів би закликати українську владу та особисто президента Петра Порошенка провести до Різдва широку амністію учасників подій на Донбасі. Це стане серйозним кроком до врегулювання конфлікту", - заявив Гризлов.

На його думку, важливо зробити обмін за схемою "всіх на всіх".

"У гуманітарному напрямку сьогодні найважливіше питання - звільнення сторонами конфлікту затриманих осіб за принципом "всіх на всіх". Причому це звільнення має супроводжуватися амністією, щоб звільнених тут же не затримали знову", - зазначив парламентер.

Крім того, Гризлов повідомив, що розведення сторін у Станиці Луганській, яке досі не відбулося, допомогло б прискорити аналогічні процеси на інших ділянках лінії зіткнення.

"У сфері безпеки сьогодні центральне питання - розведення конфліктуючих сторін. Досягнуті в цій частині домовленості виконані лише частково - в районах населених пунктів Золоте і Петровське.

В Станиці Луганській це поки не вдається. Якщо питання буде вирішене, відкриється можливість для розведення сил і бойових засобів на інших ділянках, які намічені і будуть узгоджуватися", - підкреслив він.

Україна отримає надсучасні фронтові БПЛА для розвідки та вогневої підтримки та розвідки від американської компанії Feloni

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:15

Американська компанія Feloni Aero оголосила про запуск нової лінійки БПЛА, призначених для "зміцнення обороноздатності України". Йдеться про Felon 1.0 c системою озброєння калібру 5,56 мм і FelonX, який має найменшу у світі ракету Spike. Про це 3 травн...

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...