Якби Янукович не став президентом, він зробив би багато корисного для України, - Кравчук (відео)

Перший президент України назвав головну помилку Януковича.

Л.Кравчук. Фото: Daily.ua.

Найбільша помилка Януковича в тому, що він зголосився і домагався того, щоб стати президентом. Таку думку перший президент України Леонід Кравчук озвучив в програмі "Гордон" на телеканалі "112 Україна", передають Патріоти України.

"Я думаю, якщо б він не став президентом, він багато зробив би для України корисного. Це людина, яку потрібно було кожен день контролювати. А ставши президентом, він позбувся контролю і міг діяти так, як вважав за потрібне, а не як диктували закони і Конституція", - говорить Кравчук.

Кравчук, відповідаючи на питання, чи не соромно йому через обрання двічі засудженого зека Януковича на пост президента, відповів, що соромно має бути українському народові, який приймав таке рішення.

Екс-президент зазначив, що за часів Майдану давав поради Януковичу, як можна було вчинити ще на початку трагічних подій.

"Я особисто радив йому зробити два кроки: якщо не хочеш широких кроків (широкі - це відставка уряду), то зроби хоча б вузькі - змістити силові структури, причетні до розгону Майдану... Це був би сигнал для українського народу, що влада почула і починає діяти в інтересах народу, а не на користь влади. Віктор Федорович сказав, що він своїх не здає. Все", - розповів Кравчук.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...