Якби вибори президента відбувалися зараз: У другий тур перегонів можуть пройти 6 політиків, - соцопитування

Опитування були проведенні Київським міжнародним інститутом соціології.

Ілюстрація: Українська правда

Якби вибори президента України відбувалися в середині квітня 2018 року і в них брали участь Святослав Вакарчук і Володимир Зеленський, то в першому турі найбільше голосів отримала б Юлія Тимошенко. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

Так, за Тимошенко проголосували б 16,1% серед тих, хто збирається голосувати і визначився. Далі йдуть – Анатолій Гриценко (12,7%), Олег Ляшко та Петро Порошенко (по 12,2%), Володимир Зеленський (10,8%) і Святослав Вакарчук (9,6%).

Різниця у підтримці цих (крім Тимошенко) кандидатів практично в межах похибки, тобто вони скоріше за все "ділять" друге місце. Усі вони можуть претендувати на вихід у другий тур.

Також 8,8% отримав би Юрій Бойко, 8,6% – Вадим Рабінович.

Якби українці могли підтримати декількох кандидатів на виборах президента, то сумарну найбільшу підтримку (за перший/другий вибір) мали би Тимошенко (11,2%) і Гриценко (10,3%).

Якщо ж порівнювати максимальний потенціал (сума першого/другого вибору та тих, хто в цілому допускають можливість проголосувати за кандидата), то найбільший потенціал буде у Вакарчука (26%), Зеленського (25%) та Гриценка (24,8%).

Щодо другого туру президентських виборів, то респондентам пропонували 22 пари можливих учасників другого туру.

У цих парах чинного президента перемогли би (залежно від особи іншого кандидата, що пройшов би в другий тур) Вакарчук, Зеленський, Тимошенко, Гриценко, Ляшко і Рабинович.

Водночас Юлію Тимошенко, згідно з опитуванням, можуть обійти Зеленський, Вакарчук та Гриценко.

Зеленського у другому турі міг би перемогти Вакарчук.

Опитування проводилося з 5 по 19 квітня. Методом особистого інтерв'ю опитано 2004 респонденти, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3%.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...