"Якщо безпосередньо зустріч у Москві допомагає Бойку, то побічно вона допомагає також Порошенку", - Фесенко

Для войовничих патріотів подібна подія - це ще один привід нагадати всім, що голосувати треба тільки за Петра Олексійовича.
Володимир Фесенко. Фото: НВ.

Переговори минулої п'ятниці у Москві позафракційного нардепа, кандидата на пост президента України Юрія Бойка і голови політради "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука із прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим і головою правління "Газпрому" Олексієм Міллером продемонстрували електорату в Україні, що Кремль готовий розмовляти саме з Бойком. Про це керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко заявив у коментарі, передають Патріоти України.

"Зустріч у Москві – абсолютно чіткий сигнал про те, кого Москва підтримує на виборах. А Віктор Медведчук при цьому показує, хто вирішує питання з Москвою. Москва готова домовлятися саме з Бойком, і тепер проросійський електорат в Україні отримав необхідний сигнал. Зустріч пройшла за тиждень до виборів, що дуже показово. Це може додати голосів Бойку, який конкурує за проросійських виборців із [нардепом від Опозиційного блоку, кандидатом у президенти] Олександром Вілкулом. І якась частина цих виборців дійсно коливається між Бойком і Вілкулом", – зазначив Фесенко.

Політолог вважає, що показовою є і присутність Міллера на переговорах. "Навряд чи зустріч у Москві забере голоси у Володимира Зеленського, чий проросійський електорат мислить трохи інакше. В цілому в Україні, за даними соціологів, близько 15% пропутінського електорату. Слава богу, не всі з них голосують. Присутність на переговорах глави "Газпрому" Олексія Міллера – це демонстрація того, що мова йде не тільки про переговори про мир, але і про поліпшення економічних відносин. При цьому Москву абсолютно не хвилює, як сприймуть цю зустріч у так званих "ДНР" і "ЛНР". Не Донецьк і Луганськ вирішують політичні питання, а Москва. Той же Бойко говорив, що з Донецьком і Луганськом треба вести переговори, але своїм візитом до Москви показує, хто насправді все вирішує", – завив він.

За словами Фесенка, російське керівництво також дало сигнал, що буде домовлятися з тими українськими політиками, хто не перебуває під санкціями у РФ. "Якщо безпосередньо зустріч у Москві допомагає Бойку, то побічно вона допомагає також Петрові Порошенку. Вона поляризує настрої населення. Для войовничих патріотів це ще один привід нагадати всім, що голосувати треба тільки за Петра Олексійовича. Не знаю навіть, чи розуміють це в Москві. Звичайно, росіяни також хочуть показати, що вони теж хочуть миру, що вони не вороги, що, мовляв, давайте жити, як раніше. Ось, про газ давайте домовимося. Але домовлятися треба з тим, на кого вкаже Москва і Медведчук. До речі, на Медведчука зараз ображені багато – від Михайла Добкіна до Бориса Колеснікова, які вважають, що саме з його подачі вони потрапили у список російських санкцій", – резюмував експерт.

Джерело: НВ

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...