Якщо бізнесмен бачить, що партнер "гнилий", то він від нього йде. А Путін "гнилий", - офіцер НАТО про політику Трампа

Гаррі Табах вважає, що для РФ є смертельним намір Трампа збільшити видобуток нафти і наростити продажі.

Дональд Трамп. Фото: ВВС.

Для кандидата на пост державного секретаря США, глави нафтової компанії ExxonMobil Рекса Тіллерсона українське і російське питання будуть на задньому плані в разі призначення на посаду глави американського зовнішньополітичного відомства. Про це в інтерв'ю "Обозревателю" заявив капітан 1-го рангу військово-морських сил США, екс-начальник штабу військової місії зв'язку НАТО в Москві Гаррі Табах, передають Патріоти України.

"Трамп не вибирає держсекретаря і міністрів, думаючи, як це вплине на Україну і Росію. Для нього пріоритет - американські проблеми. Не розумію, чому всі так стурбовані тим, що вибір припав на Тіллерсона. Для нього, як і для Трампа, українське і російське питання будуть на задньому плані. Так, у нього є зв'язки з Росією. Але він представляв величезну нафтову імперію. А Росія - нафтова держава. Тіллерсон повинен був з нею працювати ", - заявив Табах.

У той же час він зазначив, що Трамп і Тіллерсон розмовлятимуть з Росією.

"Врешті-решт, це їх робота. Вони переговорники, але також вони бізнесмени. Але якщо бізнесмен бачить, що партнер "гнилий", то він від нього йде. А Володимир Володимирович "гнилий". Він весь час бреше, весь час викручується. Якщо Путін хоче знайти друга, то йому варто завести собачку. А в політиці, в уряді США і навіть в своєму уряді у нього друзів немає. Тому не варто так сильно переживати через держсекретаря", - сказав Табах.

Він вважає, що намір Трампа збільшити видобуток нафти є "смертельним ударом для Росії".

"Знаю, що українці переживають через те, яка Тіллерсон людина. Мало того, що він жорсткий бізнесмен, він ще й "нафтовик". Коли Тіллерсон вів переговори з Росією, вона була потрібна Америці. Тому що РФ - нафтова держава. А зараз США - нафтова держава. І Росія Штатам більше не потрібна. Тепер ми хочемо торгувати нафтою, хочемо нарощувати експорт ... Це погано для Росії. Тому що Трамп - бізнесмен. Він говорить: "Давайте більше добувати, давайте більше продавати". А для Росії це смертельний удар. Не санкції, зауважте. А саме ціна нафти. У неї нічого більше немає", - підкреслив Табах.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...