Якщо хтось Трампа в Брюсселі недочув: Держдеп ще раз нагадав про санкції проти компаній, пов'язаних з будівництвом "Північного потоку-2"

У проект "Газпрому" по будівництву газогону в обхід України наразі інвестують п'ять західних компаній.

Ілюстрація:Еспресо.TVВашингтон повторно попередив в середу західні компанії, що інвестують в будівництво російського газопроводу "Північний Потік-2" про те, що вони можуть підпасти під санкції. У Держдепі США також повідомили, що Москва використовує проект, щоб розділити Європу, передають Патріоти України.

"Ми ясно дали зрозуміти, що компанії, що працюють з російським сектором експорту енергоносіїв, йдуть в бізнес, участь в якому тягне за собою санкції", - сказав представник Держдепартаменту США Рейтер.

"Ми вважаємо, що це (газопровід) підірве енергетичну стабільність і безпеку всієї Європи, надавши Росії ще один інструмент для політичного тиску на європейські країни, особливо Україну. Росія розуміє, що цей проект розділяє Європу і використовує його в свою користь".

Президент США Дональд Трамп в середу виступив з різкою критикою Німеччини за її підтримку проекту будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Варто нагадати, що п'ять західних компаній інвестують в "Північний потік-2": німецькі Wintershall і Uniper, австрійська OMV, англо-голландська Shell і французька Engie.

Джерело: Reuters

"Повільно варити Україну до смерті": Представник американських демократів розніс альтернативний закон Джонсона

вівторок, 16 квітень 2024, 22:02

Конгресу США знадобиться щонайменше два місяці, щоб провести через усі формальні процедури альтернативний законопроект про військову допомогу Україні, який пропонує спікер Палати представників Майк Джонсон. Про це заявив високопоставлений представник Д...

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...