Якщо Москва протиставляє себе світовому православ'ю - гріх на ній: Вселенський патріарх відмовився переносити Всеправославний собор всупереч позиції РПЦ

Восьмий Вселенський православний собор почнеться завтра і триватиме до 26 червня.

Патріарх Варфоломій. Фото: УНІАН.

Патріарх Константинопольський Варфоломій відмовився задовольнити вимогу Російської православної церкви (РПЦ) про перенесення термінів проведення Вселенського православного собору. Про це повідомляє Associated Press. Новину передають Патріоти України.

Прибувши на Крит (Греція), де має пройти перші за 1300 років збори глав помісних православних церков, Варфоломій заявив, що дата собору була узгоджена заздалегідь, а змінювати її не в його владі. Він закликав РПЦ, а також Антіохійську, Грузинську, Сербську і Болгарську церкви переглянути рішення про неучасть у соборі і висловив надію, що делегації цих церков все ж прибудуть на Крит.

Восьмий Вселенський православний собор почнеться завтра і триватиме до 26 червня. Сьомий собор пройшов ще в 787 році, переговори про проведення нового собору йшли останні 50 років. Спочатку собор повинен був відбутися в Стамбулі (Константинополь, як раніше називалося місто, є місцем зародження православ'я), але через загострення російсько-турецьких відносин після інциденту зі збитим Су-24 РПЦ наполягла на перенесенні зустрічі в інше місце.

Кілька помісних церков відмовилися брати участь в заході. 13 червня Синод РПЦ закликав встановити нову дату собору "за підсумками загальноправославного обговорення". В іншому випадку московська патріархія відмовлялася надіслати своїх представників на збори.

У ворога проблеми з авіатерором українських територій з Криму: Через масований ракетний удар вибухнув головний артилерійський склад аеродрому "Бельбек", - "Атеш"

четвер, 16 травень 2024, 2:35

За найбільш сміливими заявами експертів провідний аеродром російський військової авіації в Криму був практично знищений. У тимчасово окупованому Криму пошкоджено головний артилерійський склад військового аеродрому "Бельбек". Про це ввечері 15 травня п...

Оборона Вовчанська: Прикордонники показали, як знищили два російських танки, котрими загарбники атакували найближче до держкордону місто Харківщини (відео)

четвер, 16 травень 2024, 1:45

Прикордонники-аеророзвідники знищили два російських танки, з яких окупанти обстрілювали околиці міста Вовчанськ на Харківщині. . Пілоти розвідувальних БпЛА переслідували ворожу техніку до місця стоянки і за першої ж нагоди нанесли вогневе ураження.