Якщо не Яценюк: Українців запитали, хто повинен очолити Кабмін (проміжні результати голосування)

П'ята частина українців приміряє крісло Прем'єр-міністра на себе і вважає, що так, як сьогодні влада керує країною, вони і самі зможуть.

А. Яценюк. Фото: ipress.ua

Тема відставки Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка продовжує мусуватися як в пресі, так і на вищому рівні. Деякі народні депутати навіть висловили припущення, що 9 березня можуть скликати позачергове засідання Верховної Ради, на якому чинного прем'єра могли б відправити у відставку. Про це пишуть Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

При цьому вже робляться припущення про нову кандидатуру на крісло глави уряду України. Так, екс-посол США в Україні Стівен Пайфер упевнений, що міністр фінансів Наталія Яресько може зайняти місце Яценюка вже на цьому тижні. Сама Яресько дала попередню згоду очолити Кабінет міністрів, при цьому висунувши кілька умов і запропонувавши кандидатів до майбутнього уряду.

У свою чергу, за версією британської газети Financial Times, українська влада розглядає на посаду прем'єра спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана. Прослизають навіть досить фантастичні варіанти з "грузинськими та польськими реформаторами" і "рукою Держдепу".

"Обозреватель" запропонував читачам висловити свою думку, кого б вони хотіли бачити новим прем'єр-міністром України?

Станом на 13.45 проголосувало 1570 осіб, з них 24% віддали свій голос Міністру фінансів Наталії Яресько, ще 30% - "грузинському реформатору" Міхеілу Саакашвілі, 14% - польському реформатору Лєшеку Бальцеровичу, 9% проголосували за Віце-президента США Джо Байдена, 2% - за спікера Ради Володимира Гройсмана, 3% - за Арсенія Яценюка - вони вважають, що краще "кулявлоба" вже не буде. І 19% українців вважають, що "так, як сьогодні, я і сам можу" порулити ".

Авіабомба знищила кілька будинків: Окупанти завдали нового удару по Харкову (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:29

Російські військові 3 травня атакували Холодногоріський район Харкова. Для атаки ворог використав далекобійну зброю УМПБ Д-30. Про це йдеться у повідомленні міської прокуратури, передають Патріоти України. Приліт стався у приватному секторі міста, де н...

"За пряму та безсоромну підтримку": Захарова пригрозила Заходу "нищівним ударом відплати" у разі атаки ЗСУ на Кримський міст

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:40

Представниця МЗС Росії Марія Захарова видала порцію погроз на адресу партнерів України у зв'язку з можливим ударом по Кримському мосту. Її заяву оприлюднив пропагандистський портал "Известия", передають Патріоти України. За версією пропагандистів, Укра...