Ятаган у спину: Туреччина допоможе Україні стримати агресора в Азовському морі

Президент Туреччини Реджеп Ердоган також заявив, що Анкара ніколи не визнає незаконної анексії Криму Росією.

Ердоган зустрівся з Порошенком 3 листопада Фото: president.gov.ua.

Туреччина допоможе Україні стримати російську агресію в акваторії Азовського моря. Про це заявив президент України Петро Порошенко в Туреччині за підсумками переговорів з турецьким президентом Реджепом Ердоганом, передають Патріоти України.

Президент Туреччини, в свою чергу, запевнив, що його країна ніколи не визнає незаконну анексію Криму Росією. «Важливим для нас є запевнення Туреччини, що вона не залишиться в стороні в умовах агресії Росії в Азовському морі», - підкреслив президент України.

Також в Україні розраховують на появу на Донбасі турецьких миротворців. «Будемо щасливі, якщо Туреччина візьме участь у встановленні миру на Донбасі і розмістить в регіоні своїх миротворців у складі місії ООН», - додав Порошенко.

"Наша позиція полягає в підтримці суверенітету, незалежності, територіальної цілісності та політичної єдності України. Ми підкреслюємо, що ми ніколи не визнавали і не будемо визнавати незаконної анексії Криму. Ми продовжуватимемо охороняти права та інтереси кримських татар: і тих, які залишилися на території Криму, і тих, яких змусили переїхати з того регіону", – заявив Ердоган. Турецький президент додав, що Туреччина виступає за те, щоб ситуацію на Донбасі вирішили якнайшвидше в дипломатичний спосіб.

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...