Яценюк гадає, що в понеділок з ним все, і поспішає роздати/обіцяти недоконфісковані мільярди Януковича

Прем'єр пояснює, що гроші Януковича потрібні міністерству Авакова на нову поліцію для завершення реформ.

Арсеній Яценюк. Фото:rian.com.ua

Арсеній Яценюк може подати у відставку вже в понеділок. Про це заявив депутат від "Батьківщини" Сергій Соболєв: "в понеділок увечері у президента на зустрічі, яка планується, буде зрозуміло. Вже не з вуст якогось політика, а з вуст самого прем'єр-міністра, чи готовий він написати заяву на звільнення". Про це пишуть Подробности, зазначають Патріоти України.

Ще грошей - а саме 3 мільярди гривень - на нову поліцію просить у Кабміну міністр МВС Аваков. Про це повідомив поки чинний прем'єр Яценюк в Борисполі. Там сьогодні розпочала роботу патрульна поліція.

Ці гроші, за словами прем'єра, потрібні МВС для завершення реформи. Яценюк додав, що вже знає де взяти таку суму - із заарештованих рік тому цінних паперів з активів режиму Януковича. Але щоб їх конфіскувати і направити з бюджету, каже Яценюк, парламент повинен прийняти закон про "Спецконфіскацію майна". Поки цей закон прийнятий лише в першому читанні.

"Це - кошти колишнього режиму Януковича в розмірі 1,5 млрд. доларів. Ми очікуємо від парламенту прийняття відповідного закону, а від судової системи - конфіскації, передачі їх в бюджет", - заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...