"Яценюк і лідери інших політсил уже давно ведуть консультації щодо нового складу Кабміну", - Луценко (відео)

На жаль, ідея технократичного уряду не проходить, тому залишається варіант коаліційного уряду, який передбачений Конституцією, зазначив лідер фракції БПП.

Юрій Луценко. Фото:http://ua.112.ua/Лідер парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко стверджує, що консультації щодо складу нового українського уряду йдуть вже давно. Про це він повідомив на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок, передають Патріоти України з посиланням на канал 112.

"Ні для кого не секрет, що Арсеній Петрович (прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. - ред.) і я, врешті-решт, як і інші лідери політичних сил, давно вже ведуть консультації щодо можливої конфігурації в уряді", - заявив Луценко

Він зазначив, що, на жаль, ідея технократичного уряду не проходить, тому залишається варіант коаліційного уряду, який передбачений Конституцією.

Луценко також висловив думку, що Верховній Раді на цьому тижні вдасться розглянути постанову про відставку генерального прокурора Віктора Шокіна. "Ми також вважаємо, що необхідно поставити питання про відставку генерального прокурора, який з ініціативи Президента написав заяву про відставку. Це питання має розглянути зал Верховної Ради", - сказав він.

"Інші питання, боюся, стануть жертвами політичної кризи, якщо "Народний фронт" і далі наполягатиме на тому, що нічого (в складі Кабміну. - ред.) змінювати не треба, просто треба надіслати пару нових міністрів. Думаю, що ця дорога в нікуди, яка заблокує не тільки діяльність парламенту, але і в цілому зупинить реформу в країні ", - додав Луценко.

У Міноборони розповіли, скільки коштує забезпечення одного військовослужбовця ЗСУ

субота, 4 травень 2024, 10:39

Заступник міністра оборони України Юрій Джигир повідомив, що утримання одного бійця Збройних Сил України без зброї обходиться державі у 30 тисяч доларів або 1,2 мільйона гривень. Про це він розповів у коментарі Bloomberg, передають Патріоти України. "...

"Продовжує вважати": Розвідка США назвала, чого Путін боїться найбільше

субота, 4 травень 2024, 9:50

Російський лідер Володимир Путін відчуває "параноїдальний страх" через нібито намір Заходу обмежити владу РФ у світі. Саме це змусило його витрачати історично рекордні суми на мілітаризацію РФ. Таку думку висловила директорка Національної розвідки США...