Є небезпека: Експерт розповів, як Путін хоче легалізувати російські війська на Донбасі

Фото: sharij.net

Президент РФ Володимир Путін, який першим ініціював місію ООН на Донбасі, насправді хотів пошити увесь світ у дурні. Але російська ініціатива щодо сил ООН в Україні не підходить світу. Коли весь світ зрозумів цю "хитрість" Путіна, він усіляко тепер відмовляється від своїх слів. Таку думку сайту "24" висловив директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк, коментуючи зустріч спецпредставника США Волкера і помічника президента РФ Суркова, повідомляють Патріоти України.

"Розміщення миротворців тільки на лінії розмежування – це бажання Путіна всіх зробити дурнями. Але це не місія ООН на Донбасі. Це гібридна пропозиція щодо легалізації російських військ на Донбасі, яким просто видадуть "блакитні шоломи", - зазначає Давидюк.

Тому, говорить фахівець, Путін після того, як не зміг протягнути троянського коня у вигляді миротворців, зараз починає відмовлятися від власної ініціативи. Що, як підкреслює Микола Давидюк, ще раз підтверджує імідж Путіна як політика, який не дотримує свого слова.

Мета Росії, вважає політолог, втягнути США в перемовини і заговорити питання. А паралельно – дізнаватися потрібну для себе інформацію. Але, за словами Давидюка, якщо переговори тягнутимуться далі, то американці розглядатимуть інші сценарії.

"Росія розповідає старі міфи про зони впливу. Але термін придатності російських імперських амбіцій закінчився. Тому переговори йдуть тяжко – світ не сприймає російські імперські амбіції", - підкреслив Микола Давидюк.

Водночас, наголошує політолог, введення миротворчого контингенту – в рази краще, ніж те що зараз відбувається в ОРДЛО.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...