ЄС дав офіційний коментар щодо поправки, яка гальмує безвізовий режим

У представництві ЄС також додали, що досі чекають роз'яснень української сторони з приводу того, що сталося.

Ілюстрація: ЖЖ

Європейський союз оголосив офіційну позицію щодо включення до держбюджету України норми, яка відклала до 2017 року впровадження електронних декларацій про майно і доходи держслужбовців та офіційних осіб, передають Патріоти України.

Позицію ЄС Європейської правді передали в представництві Євросоюзу в Україні. Дипломати нагадали, що наприкінці грудня "українське керівництво взяло зобов'язання, що в першому кварталі 2016 року буде працююче Національне агентство із запобігання корупції та відразу після – буде запущений механізм перевірки активів та можливих конфліктів інтересів держслужбовців".

"Це означає, що НАЗК має розпочати діяльність до 1 квітня 2016 року. До цього часу повинні бути призначені всі п'ять членів (керівництва НАЗК) і повинен тривати набір решти співробітників. Це також означає, що система електронних декларацій повинна бути запущена якомога швидше, а агентство має отримати можливість перевіряти не тільки ці, але й старі декларації держслужбовців... І незалежно від того, коли буде завершено створення системи електронних декларацій, залишається в силі зобов'язання української влади про перевірку вже існуючих паперових декларацій", - йдеться в поясненні ЄС.

У представництві ЄС також додали, що досі чекають роз'яснень української сторони з приводу того, що сталося, але одночасно – вітають заяву глави Мін'юсту Павла Петренка, який пообіцяв ініціювати зміну скандальної норми в законі про державний бюджет.

У Великдень окупанти вдарили по центральній частині Харкова

неділя, 5 травень 2024, 14:54

У неділю, 5 травня, армія РФ обстріляла Шевченківський район Харкова. Наразі відомо про щонайменше двох поранених. Про обстріл міста у своєму Telegram повідомив мер міста Ігор Терехов, передають Патріоти України. За його словами, армія РФ вдарила по жи...

Якщо Кремль зважиться на новий фронт: The Wall Street Journal назвала естонське місто, яке може стати ціллю Путіна

неділя, 5 травень 2024, 14:50

Уряди США і Європи дедалі більше схвильовані тим, що російський диктатор Володимир Путін планує кинути виклик членам НАТО, зокрема трьом балтійським країнам, якщо зможе закінчити війну в Україні на вигідних для себе умовах. Про це пише The Wall Street ...