Євреї не помиляються? В Ізраїлі зробили ставку на Трампа, - Манн

​Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху чекає фатальної події - приходу до влади Дональда Трампа, причому його впевненість у перемозі республіканця наближається до 75%.

Біньямін Нетаньяху. Фото: politrussia.com.

В Ізраїлі зробили ставку на Трампа - таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив ізраїльський експерт Соломон Манн. Саме тому, підкреслює Манн, Ізраїль і США підписали договір про найбільший пакет військової допомоги в історії Ізраїлю. Згідно цього договору Ізраїль отримає не тільки військову допомогу від США, але і буде погоджувати з США всі подальші військові дії. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху пішов на такий хід співпраці, чекаючи фатальної події - приходу до влади Трампа, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Попереднє десятиліття ознаменувалося пакетом домомоги Ізраїлю в 30 мільярдів за 10 років, а на нове десятиліття запланована сума в 38 мільярдів доларів на 10 років. Після довгих і дуже гострих переговорів Ізраїль отримав право 30% допомоги витрачати на закупівлі у не-американських виробників, в тому числі і ізраїльських, на решту грошей зобов'язані закуповувати американську військову техніку, незважаючи на те, що військовий бюджет Ізраїлю складає 18 мільярдів доларів на рік (на 900 мільйонів менше всього українського бюджету). Така велика допомога - потужна підмога до того, щоб вивести Ізраїльську армію, якщо не на друге-третє місце в світі, то вже точно увести в п'ятірку. Якщо врахувати, що після закінчення поставок F35 ізраїльська авіація перетвориться на другу в світі після США, а танкова армія вже сьогодні п'ята в світі, то справа за посиленням флоту і створенням нового роду військ: роботизовані війська, які повинні з'явитися в Ізраїлі протягом 10 років , написав Манн.

За його словами, як не дивно Ізраїль міг би обійтися без допомоги США і навіть більше того: Ізраїлю заважає ця допомога. Через допомогу США отримують контроль над продажем більшої частини військової техніки ізраїльським ВПК - через протидію США Ізраїль втрачає 3 з 4 конкурсів в світі. Проте, Ізраїль і США - партнери, давні союзники і, незважаючи на сильні тертя, друзі. Тому, не акцентуючи уваги на суті цієї допомоги, слід зазначити позицію Біньяміна Нетаньяху. Він ще близько півроку тому навіть не збирався підписувати угоду з Обамою, відкрито говорячи, що наступний президент дасть Ізраїлю багато більше і вимагаючи 50 мільярдів за «іранську зраду» - компенсацію за сепаратну угоду США з Іраном, що збільшило в рази загрози безпеки Ізраїлю.

Прем'єр Нетаньяху заручився не лише підтримкою республіканських лідерів - сенаторів Грема, Маккейна, Буша, Круза, Рубіо і багатьох інших, але і демократичною більшістю, серед яких і сама претендентка на президентське крісло - Хіларі Клінтон. Представники її штабу робили постійні заяви про те, що в її президентство військова допомога США Ізраїлю істотно збільшиться, в той час як Трамп навпаки - обіцяє взагалі припинити фінансувати різні країни, в тому числі і Ізраїль, тим більше він не збирається фінансувати країни, що мають власну думку. Його точка зору проста: «ми вас купуємо - так беріть гроші, заткнітся і робіть, що вам говорять».

Даремно також багато хто вважає, що якщо до влади прийде Хіларі, її особиста неприязнь і навіть ненависть до Ізраїлю і особисто до Прем'єра Нетаньяху буде щось значити в світовій політиці. Так, вона зла і дуже мстива фурія і ніколи не пробачить Нетаньяху свого приниження з Монікою Левінські, але за наявними даними, Ізраїлю (а можливо і Росії) є чим утримувати «за хвіст» цю даму, вважає експерт.

Чому ж досвідчений політик Біньямін Нетаньяху, що користується повним доступом до всієї секретної інформації Моссаду і таємних служб Єврейського Держави, раптом в розпал переговорів круто змінює вектор і погоджується майже без боротьби на багато гірші умови, ніж очікувалися? «Я ставлю собі таке складне питання і змушений сам собі відповісти: Нетаньяху очікує фатальної події - приходу до влади Трампа і ймовірність цієї події в його очах не просто велика, а близька до 75% - інакше він не діяв би з таким поспіхом, підписуючи угоду і, знаючи, що всі в Ізраїлі - і зліва, і справа обрушать на нього жорстку критику за цей договір. Тепер для мене питання хто буде 45 президентом США стає риторичним ... Хоча, звичайно, я можу помилятися і 75% ймовірності - не 100%, однак така тепер моя думка », - резюмував Манн.

"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...

За звʼязки з командою Навального: У РФ заарештовано журналістів AP і Reuters (фото)

неділя, 28 квітень 2024, 21:59

У Росії заарештували журналістів Сергія Кареліна і Костянтина Габова, які працювали на Reuters та Associated Press, за звинуваченнями у нібито співпраці з командою Олексія Навального. Про це повідомляє AP, передають Патріоти України. Карелін, який має ...