Європа вражена кількістю готівки в українських чиновників, - посол Франції в Україні

Ізабель Дюмон вважає, що в таких умовах складно заручитися довірою з боку зарубіжних інвесторів і залучати їх у країну.

Ізабель Дюмон. Фото: Страна.

Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон вважає те, що українські чиновники зберігають значні суми готівкових коштів, що свідчить про їхню недовіру до української банківської системи. Про це вона розповіла агентству "Інтерфакс-Україна", повідомляють Патріоти України.

"Але треба також сказати про враження – скажімо так, досить дивне, яке справила на Європу кількість майна і коштів, задекларованих у рамках цієї системи. Зокрема, величезна кількість готівкових грошей, яку зберігають у себе приватні особи. Створюється враження, що деякі політики і держслужбовці не довіряють своїй власній країні", – сказала вона

Дипломат також зазначила, що в таких умовах складно заручитися довірою з боку зарубіжних інвесторів і залучати їх у країну.

"Важко просити про довіру інвесторів в той час, коли державні діячі високого рівня демонструють таку недовіру", – підкреслила Дюмон.

Посол Франції висловила переконання, що інститути, які відповідають за боротьбу з корупцією в Україні, повинні мати можливість розслідувати кожен сумнівний факт в е-деклараціях.

Вона також заявила, що вражена самим фактом того, що систему е-декларацій вдалося впровадити.

Найбільш надійний засіб стримування російської агресії: Польща офіційно попросила США розмістити на своїй території ядерну зброю

середа, 1 травень 2024, 2:35

Польща офіційно запросила розміщення у себе американської ядерної зброї, подавши заявку на участь у програмі Nuclear sharing. Про це повідомив заступник міністра оборони Польщі Павло Залевський в ефірі польського телебачення у вівторок, 30 квітня.

"Війна та люди": Окупанти демонструють на "розважальній виставці" розстріляні маріупольські трамваї

вівторок, 30 квітень 2024, 22:42

Російські окупанти демонструють у музеї на "тематичній розважальній виставці" розстріляні трамваї з Маріуполя, які атакувала РФ під час блокади міста. Про це повідомила Маріупольська міська рада, передають Патріоти України. "Приватний музей техніки вла...