Європейський досвід: "Если ввести дуэли, очистка политического класса пойдет гораздо быстрее", - нардеп Лещенко

Українцям потрібно не чекати, доки корупціонери відімруть з часом, а брати на озброєння антикорупційні чистки в Румунії.

На міжнародному сайті, який показує бійки в парламентах, Україна знаходиться на першому місці. Фото: pixanews.comНародний депутат від фракції БПП Сергій Лещенко на своїй сторінці в Facebook пропонує, спираючись на історичний досвід, проводити у внутрішньому дворі Верховної Ради дуелі, що посприяє чищенню політичного класу, повідомляють Патріоти України.

Лещенко повідомив, що сьогодні в Раді вперше відбулися "діалоги з питань парламентської етики" під керівництвом колишнього президента Європарламенту Пета Кокса. У ході діалогів нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко порадив набратися терпіння в боротьбі за етику в українському парламенті, посилаючись на історичний досвід. "Антон нагадав, що бійки траплялися і в Конгресі США, а місце в парламенті Британії можна було просто купити. Але з часом все пройшло", — розповів Лещенко. Він підкреслив, що не згоден з думкою Геращенко, так як не можна апелювати до історичного досвіду як виправдання власної політичної деградації".

"У нас немає такої розкоші чекати, поки Україна пройде всі щаблі розвитку. Ми повинні йти в зовсім іншій динаміці, перестрибувати століття розвитку і брати на озброєння кращі сучасні приклади. Не чекати, поки з часом відмирають корупціонери, а брати на озброєння практику парламенту Шотландії та антикорупційні чищення Румунії", — заявив парламентарій.

"Ну а якщо хочеться спиратися на історичний досвід, то є ще один цікавий приклад: на початку 19 століття відбулася дуель, де віце-президент США Аарон Бурр убив міністра фінансів США Олександра Гамільтона (той, який увічнений на 10-доларовій банкноті). При бажанні, дуелі можна було б проводити у внутрішньому дворі на Грушевського, 5. Оновлення і очищення політичного класу буде йти набагато швидше, ніж зараз. Але завжди є ризик, що погані хлопці вправнішим не тільки при розкраданні коштів, але і в поводженні зі зброєю", — резюмував Лещенко.

Нагадаємо, в ході цієї зустрічі спікер парламенту Андрій Парубій повідомив, що на міжнародному сайті, який показує бійки в парламентах, Україна знаходиться на першому місці. "Політичні скандали, в тому числі пов'язані з етичними нормами, можуть зашкодити громадському сприйняттю політичних інститутів. Політичні скандали для України не дивина. На міжнародному сайті, який показує бійки в парламентах, Україна знаходиться на першому місці", – сказав він.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: