Європейці вкотре неправильно зрозуміли Путіна: У Кремлі відхрестилися від обіцянки Німеччині щодо припинення вогню на Донбасі

У Москві запевняють, що Україні протистоять "збройні сили Донбасу".

Дмитро Пєсков. Фото:tsn.ua

У Кремлі заявили, що не могли обіцяти Німеччині дотримуватися режиму припинення вогню на Донбасі, адже "не є стороною конфлікту". Про це повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН, зазначають Патріоти України.

За словами Пєскова, Україні протистоять "збройні сили Донбасу". "Там є режим припинення вогню, який порушується. В такому формулюванні Москва не могла обіцяти, бо Москва не є учасником цього конфлікту. Москва не може оголосити припинення вогню", - заявив Пєсков.

"Ви знаєте, що на лінії розподілу з одного боку перебувають Збройні сили України, а з іншого боку перебувають "збройні сили Донбасу", тобто ополченці", - переконував Пєсков ЗМІ. Що ж до візиту міністрів закордонних справ Німеччини та Франції до України, прес-секретар Путіна відповів, що це не є питанням РФ.

"Здійснюються контакти в рамках двосторонніх відносин. Тут немає ніякого приводу для коментарів". Однак, Пєсков зауважив, що відповідні візити вітатимуться, у разі їхнього сприяння виконанню Україною зобов'язань за Мінськими домовленостями.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...