Євроскептики звинуватили Меркель у виході Великобританії із ЄС і анонсували Dexit

"Альтернатива для Німеччини", яка відзначилася низкою гучних скандалів і антиєвропейською політикою, оголосила про початок боротьби за вихід своєї країни із Європейського Союзу.

"Альтернатива для Німеччини". Фото: pkk.kgКонсервативна і євроскептична політична партія "Альтернатива для Німеччини" заявила, що відповідальність за Brexit має нести особисто канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка своєю міграційною політикою підштовхнула британців залишити єврозону, повідомляють Патріоти України.

"Я думаю, що пані Меркель з її відкритими кордонами змусила Великобританію вийти з ЄС", - сказав заступник лідера "Альтернативи для Німеччини" Олександр Гауланд.

За його словами, подібний сценарій не можна виключати і для самої Німеччини, де всерйоз занепокоєні неконтрольованим потоком мігрантів.

"Я думаю, що англійці зробили вибір на користь прямої демократії. Я вважаю, що це добре, що вони зробили це", - сказав Гауланд.

У свою чергу, лідер політичної сили Бьорн Хоук заявив, що "Альтернатива для Німеччини" готується до запуску політичної кампанії по виходу держави із Європейського Союзу.

"Із виходом з ЄС, англійці залишили шлях колективного божевілля і вибрали демократію і суверенітет народу. Я знаю, що більшість громадян Німеччини хочуть вийти з ЄС", - сказав він.

Між тим, Франц Візе, представник партії "Альтернатива для Німеччини" і депутат в регіональному парламенті в Бранденбурзі, недалеко від Берліна, заявив, що Dexit буде на порядку денному його партії.

"У наступному році "Альтернатива для Німеччини" увійде в парламент Німеччини, і Dexit буде пріоритетом в нашому порядку денному", - відзначив популіст.

Як відомо, "Альтернатива для Німеччини" - єдина німецька політична партія, яка відкрито заявила, що вона буде вимагати голосування за Dexit. Загалом ідеологія політичного руху спрямована проти європейської інтеграції і відзначилася підтримкою російської політики Володимира Путіна.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...