Ігри скінчились: Друга Людина НАТО проголосила Росію ворогом Альянсу

В якості причини даних змін у відносинах між РФ і НАТО Олександр Вершбоу назвав події в Україні.

НАТО вважає Росію ворогом. Фото: seosait.com

Заступник генерального секретаря НАТО Олександр Вершбоу переконаний. що Північноатлантичний альянс буде змушений вважати Росію більшою мірою противником, ніж партнером, пише ИТАР-ТАСС. Про це повідомляють Патріоти України.

"Очевидно, що росіяни оголосили НАТО своїм супротивником, тому нам теж доведеться почати розглядати Росію вже не як партнера, а швидше як супротивника. У нас (з Росією) різні точки зору на те, якою має бути система безпеки в Європі", - заявив заступник генсека НАТО, який перебуває в даний час з візитом в США.

Він зазначив, що альянс має намір "захищати суверенітет і право на вільний вибір сусідніх з Росією держав", і звинуватив РФ в тому, що вона "намагається відновити свою гегемонію і обмежити їх (сусідні держави) суверенітет під приводом захисту російського світу". В якості причини даних змін, як їх визначив Вершбоу, у відносинах між РФ і НАТО він назвав події в Україні.

Заступник генсека НАТО також повідомив, що альянс розглядає можливість розміщення додаткових сил у Східній Європі на постійній або ротаційній основі, зокрема з метою зміцнення безпеки балтійських країн. "Ми хочемо бути впевненими в тому, що можемо прийти на допомогу цим державам у випадку, якщо виникне якась загроза, нехай навіть непряма", - стверджує Вершбоу.

Нагадаємо, 1 квітня НАТО ухвалив рішення призупинити будь-яке "практичне військове та цивільне співробітництво" з Росією та вирішив поглибити співпрацю із Україною. 3 квітня Російська Федерація відправила запит до НАТО щодо планів нарощування військ альянсу на території держав Східної Європи. Тоді ж міністерство оборони РФ повідомило про рішення відкликати головного військового представника Росії при НАТО генерал-полковника Валерія Євневича.

7 квітня Альянс оголосив, що закриває широкий доступ до своєї штаб-квартири у Брюсселі всім працівниками російської місії в Альянсі, за винятком посла, його заступника і двох помічників. Керівництво блоку повідомило, що якщо інші працівники російського представництва потребуватимуть доступу для офіційних справ, то до них застосовуватимуться ті ж правила, що і для відвідувачів. В свою чергу, російська влада готується закрити інформбюро Альянсу у Москві.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...