Йому - не до корупції: Учасника АТО розглядають кандидатом в генпрокурори України

Тарас Костанчук пройшов бойовий шлях від революційних подій на Майдані до боїв під іловайськом.

Тарас Костанчук. Фото:m.gorod.cn.ua

Однією з можливих кандидатур на посаду генерального прокурора України є голова громадської організації "Військово-патріотичне об'єднання учасників АТО "Справедливість" Тарас Костанчук. Таку інформацію повідомило джерело в адміністрації президента, передають Патріоти України з посиланням на Depo.ua.

Раніше голова фракції БПП у Верховній Раді Юрій Луценко заявив, що президент України Петро Порошенко розглядає як мінімум чотири кандидатури на посаду генпрокурора.

"Президент у нас демократичний, і він зараз проводить широкі дискусії з юристами, працівниками прокуратури, з жертвами прокуратури і політиками Я знаю, що у нього є як мінімум чотири кандидатури Я, слава богу, не єдиний кандидат ..", - сказав Луценко.

Подання на призначення генпрокурора вносить в парламент президент. Депутати повинні затвердити його, проголосувавши не менше 226 голосами "за".

Раніше Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам заявив, що почне консультації з керівниками всіх парламентських фракцій щодо кандидатури майбутнього генпрокурора "відразу після того, як буде обраний прем'єр-міністр і буде обрано склад уряду".

Як стало відомо Костанчук Тарас Дмитрович народився 9 березня 1964 року в місті Алчевськ Луганської області, голова антикорупційної громадської організації «Військово-патріотичне об'єднання учасників АТО "Справедливість", учасник бойових дій в зоні АТО, командир штурмової групи батальйону "Донбас".

Пройшов бойовий шлях від революційних подій на Майдані до боїв під іловайськом. Важкопораненим вийшов з оточення "Іловайського котла", рятуючи життя пораненого побратима. За героїзм при виконанні бойових завдань представлений до нагородження орденом "За мужність" I Ступеня.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...