Ірина Луценко: "Законопроект про реінтеграцію Донбасу визначить статус військових дій"

Законопроект про реінтеграцію Донбасу передбачає шляхи вирішення проблем мешканців зони конфлікту із отриманням низки документів.

І.Луценко. Фото: Укрінформ.Законопроект про реінтеграцію Донбасу визначить статус військових дій на сході України, передбачить процедуру отримання низки документів для мешканців зони конфлікту. Про це сказала представник президента України у ВР Ірина Луценко під час погоджувальної ради, пишуть Патріоти України з посиланням на "112 Україна".

"Сьогодні ми продовжили, і на минулому тижні проходили робочі групи із представників депутатів коаліції стосовно нового закону, який пропонується на сьогодні, - це закон про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету. Цей закон направлено на посилення спроможності захисту й оборони держави в зоні АТО. Це наші зобов’язання з деокупації Донбасу. Основне його направлення – реінтеграція Донбасу в Україну", - сказала Луценко.

Вона також описала деякі норми проекту закону.

"Які особливі умови? Ми говоримо в цьому законі про правовий статус військових дій, ми говоримо про визнання правового статусу ОРДЛО, ми говоримо про поліпшення соціально-економічного управління з метою вирішення належним чином проблем людей у зоні конфлікту, - свідоцтво про народження, нотаріальні довідки і так далі, закладаємо основи для розробки стратегічного бачення того, як відновити суверенітет і територіальну цілісність над ОРДЛО", - додала представник президента у Раді.

За її словами, особливо важливим пунктом даного законопроекту буде гармонізація змін із зобов’язаннями України за мінськими угодами та повторне підтвердження того, що Україна виступає за політико-дипломатичне урегулювання конфлікту на Донбасі.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко повідомив про розробку за його дорученням законопроекту про реінтеграцію окупованого Донбасу. За його словами, даний документ базується на Мінських угодах.

"Система закапсулювалася": Вибори - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації, - Вадим Денисенко

вівторок, 19 березень 2024, 10:17

"Вибори 17.03 - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації. Питання тільки в тому, як довго цей процес триватиме (більш детально про все це буде представлено на початку квітня в новому дослідженні, а зараз просто кілька кор...

"Згадаймо слова міністра оборони Великої Британії": Згурець оцінив можливе оголошення широкомасштабної мобілізації у РФ

вівторок, 19 березень 2024, 10:00

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зауважив, що якщо у РФ оголосять масштабну мобілізацію, то тільки на початок осені можуть бути сформовані більш-менш боєздатні сили противника. Про це він розповів в етері "Ес...