Йшов третій рік війни...: Учасник бойових дій, інвалід ІІ-ї групи Євген Циганов розповів, як два дні поспіль ходив до чиновників на прийом

Інваліди АТО, які отримали свої поранення, захищаючи Україну - у чиновників не в пошані і змушені вистоювати черги, щоб потрапити на прийом до кабінетних клерків.

Учасники бойових дій, інваліди АТО. Фото: Pohnews.org.

Учасник бойових дій на сході України Євген Циганов наголошує, що інваліди АТО сьогодні недостатньо захищені законодавством і мають набагато менше пільг, ніж ті ж інваліди ВВВ, хоча фактично мало чим відрізняються. Про це він пише на своїй сторінці в соціальній мережі "Фейсбук", передають Патріоти України.

"Вчора я, інвалід війни (АТО) ІІ групи, просидів п'ять годин у приймальні Кабінету Міністрів України. Чиновник (начальник апарату прийому громадян) заявляє: "У нас в пошані тільки інваліди Великої Вітчизняної мають право першочергового прийому. Ви інваліди АТО такими не є ".

Вдумайтеся, це Кабінет Міністрів України, що говорити про яке-небудь містечко. Це позиція чиновників до нас" - зазначає Циганов.

"Так уже повелося, що у нас у державі один нормативний акт суперечить іншому. Щоб з'ясувати істину 27.10 2016 року я попрямував до Міністерства юстиції, попередньо ознайомившись на сайті Мін'юсту, як і куди слід звертатися. Я вирушив за адресою вказаною на сайті, це вул. Січових Стрільців (колишня Артема), 73 в каб.126. Чиновник, який сидів у цьому кабінеті уважно мене вислухав, вник у суть проблеми і сказав, що в цьому випадку вирішити проблему може тільки міністр. І додав, що завтра, тобто 28.10. 2016 р., згідно із затвердженим графіком, міністр повинен вести особистий прийом у приймальні Кабінету Міністрів за адресою пров. Музейний, 12.

28.10.2016 р о 10 годині ранку з написаним заздалегідь зверненням я прийшов у приймальню Кабміну. Відстояв півтори години в черзі, щоб зареєструватися, і став чекати прийому. Поцікавився у начальника апарату приймальні, пославшись на порядок прийому громадян, чи маю я право на першочерговий прийом, оскільки є інвалідом війни ІІ групи. На що отримав відповідь, мовляв, я сильно молодо виглядаю, щоб бути ветераном війни і взагалі право першочергового прийому мають лише матері-героїні та інваліди Великої Вітчизняної Війни, а я, пройдисвіт, повинен відстояти чергу і піду на прийом останнім.

Приблизно о 17-й годині мене передостаннім, як і обіцяв головний клерк, запросили на прийом. Зайшовши в кабінет, я не побачив там міністра, до мене звернувся чоловік, який сидів за столом, і запропонував передати звернення. На його пропозицію я запитав, хто він. Була відповідь: "Давай своє звернення - я передам". Я заперечив, що я прийшов на особистий прийом до міністра або людини, яка уповноважена міністром вести прийом. Він заперечив, що прийом веде він і якщо мені щось не подобається, то я можу забиратися і жбурнув мені назад моє звернення.

На мій погляд все, що відбувається це злочин перебирання на себе владних функцій і зловживання владою або службовим становищем, і сказав що буду викликати поліцію. З мобільного набирав 102, але виклику не було. Тоді я попросив Начальника апарату приймальні викликати поліцію по міському, на що отримав відмову. Незнайомий чоловік допоміг мені викликати поліцію. Після того як я викликав поліцію - всі чиновники, які були в приймальні, поспіхом покинули приміщення, і при цьому всюди вимкнули світло. Наряду поліції, який приїхав, я пояснив ситуацію, написав заяву про злочин і відбув додому", - розповів Циганов.

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...